Σκουρτόπουλος: Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκλεισμό και άφησε αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι διαιτητές την αντιπροσωπευτική ομάδα…

Tο ταξίδι της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (9/9). Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε απέναντι στην εξαιρετικά ισορροπημένη και τρομερά φιλόδοξη Τσεχία, νίκησε με 84-77 αλλά δεν πήρε τη διαφορά των 12 πόντων που χρειαζόταν για να προκριθεί εκείνη στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μετά τον αποκλεισμό στάθηκε στο κακό ημίχρονο με την Βραζιλία, αλλά και στις αποφάσεις των διαιτητών.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς της Εθνικής τόνισε: "Τι να την κάνεις τη νίκη. Τελειώσαμε. Ένα κακό ημίχρονο με την Βραζιλία, χάσαμε την συγκέντρωσή μας, το πληρώσαμε για όλο το τουρνουά. Με τα καλά και τα κακά που παρουσιάσαμε τις υπόλοιπες στιγμές. Αυτό επιβάρυνε πολύ την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Δεν κάναμε την επαναφορά. Παρά τη νίκη σήμερα. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Για μία ακόμα φορά δεν τελειώσαμε φάσεις όπως έπρεπε. Δεν πήραμε και κάποια σφυρίγματα που έπρεπε. Είμαστε πίσω στις βολές από τους Τσέχους. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εμείς δουλέψαμε σκληρά σε πολλή καλή ατμόσφαιρα. Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε. Υπεύθυνος είμαι εγώ. Εγώ με τα παιδιά έχουμε να πούμε μερικά πράγματα, να ολοκληρώσουμε την συνεργασίας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε και δεν καλύψαμε τις προσδοκίες του κόσμου. Νομίζω το ίδιο λυπούνται και οι παίκτες".

Σε ερώτηση για το τι θα πει με τους παίκτες του: “Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Μπορεί να έχουν και δίκιο. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Αυτό που ξέρω είναι ότι δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν".

Για το τι θα άλλαζε εάν μπορούσε: "Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Έχοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε κάποια παιδιά με βάση την αγωνιστικότητα και το πάθος για την ομάδα που έχουν. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Δεν θέλω να στεναχωριέται. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε".

Για το τι φταίει στο ελληνικό μπάσκετ: "Δεν ξέρω τι φταίει στο ελληνικό μπάσκετ. Η Ελλάδα δεν έχει την στήριξη και το στάτους που είχε στο παρελθόν. Τα έξι χρόνια που είμαι σε διάφορα πόστα το θέμα είναι παρατεταμένο, αλλά δεν το σχολιάζω. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να φτιάξουμε έναν κορμό να έρθει να παίξει για την Εθνική ομάδα και να δίνει το 100%. Υπάρχουν παιδιά, δεν ξέρω πως θα είναι η επόμενη ημέρα. Ελπίζω όλοι αυτοί που θα συμμετάσχουν να έχουν αγάπη για την ΕΘνική και να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι".

Πηγή :sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News