Σκουρτόπουλος: «Έχουμε αφήσει πίσω την απογοήτευση»

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: «Έχουμε αφήσει πίσω την απογοήτευση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής της Εθνικής μίλησε για τον αυριανό… τελικό με την Τσεχία

Η αυριανή «μάχη» με την Τσεχία (11:30 π.μ.) είναι ένας πρόωρος… τελικός για την Εθνική μας ομάδας στο Παγκόσμιο της Κίνας.

Η «γαλανόλευκη» θέλει νίκη με 12 πόντους διαφορά, για να πάρει το «εισιτήριο» στην επόμενη φάση της μεγάλης διοργάνωσης.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τόνισε πριν τη σημερινή προπόνηση για τον αυριανό αντίπαλο: «Έχουμε αφήσει πίσω την απογοήτευση, δεν τα καταφέραμε με την Αμερική, έχουμε ήδη ξεκινήσει για τη Τσεχία. Ξέρουμε τί χρειάζεται, προσπάθεια. Είναι δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις ζούμε καθημερινά στις ομάδες μας. Πάντα χρειάζεσαι μια διαφορά, κάτι, για να πάρεις αυτό που θες. Όλοι το ξέρουμε και μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε».

Για την επίθεση και το κακό ποσοστό στα σουτ: «Αύριο θα πάμε για κάποια άλλα πράγματα. Θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε πιστοί στο πλάνο μας στο μεγαλύτερο ποσοστό. Επιθετικά, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα και να βρούμε αυτοπεποίθηση, εδικά σε κάποια παιδιά. Αν δεν βρούμε 2-3 πόλους στην επίθεση, τότε κατά τα ψέματα θα είναι δύσκολα. Προσπαθούμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, να βρούμε καλύτερη κατάληξη, αν έχουμε αυτοπεποίθηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουμε. Έχουμε τους παίκτες και την ικανότητα, δεν έχουμε τον μεγάλο σουτέρ, αλλά είναι αξιόπιστοι».

Για τον Σατοράνσκι: «Η δημιουργία του Σατοράνσκι είναι αυτό που πρέπει να σταματήσουμε. Είναι ένας παίκτης που δεν είναι τόσο σκόρερ, δηλαδή δεν παίρνει τόσες προσπάθειες, είναι αυτός που δημιουργεί και εξαρτάται το παιχνίδι των υπόλοιπων συμπαικτών του. Ο πρώτος στόχος είναι να επικεντρωθούμε εκεί, να πέσουμε εκεί με τα μεγάλα κορμιά μας. Είχαμε προβλήματα στο πικ εν ρολ, παίζουν έτσι οι Τσέχοι, ο Σατοράνσκι εκμεταλλεύεται το ύψος του και αξιοποιεί τους άλλους».

Για την αντίδραση που πρέπει να έρθει: «Όλοι θέλουμε να πετύχουμε. Κάναμε ένα λάθος με τη Βραζιλία, μας κυνηγάει, έχουν επιβαρυνθεί τα πράγματα. Αλλά πρέπει και εμείς να αντιδράσουμε, και αυτό θα γίνει μέσα από τη αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε. Είχαμε αρκετά ελεύθερα σουτ, αυτό μας προβληματίζει, γιατί δεν μπαίνουν αυτά τα σουτ. Πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί, δεν πρέπει να διστάζουμε».

Για το αν μπορεί να παίξει με τρία γκαρντ και τις αλλαγές που μπορεί να δούμε κόντρα στην Τσεχία: «Αν μου βρείτε τρία γκαρντ, θα τους βάλουμε. Έχουμε τέσσερις περιφερειακούς όλους κι όλους. Ο Κώστας Σλούκας γύρισε από τραυματισμό. Το καλό είναι ότι πάει διαρκώς καλύτερα, δεν έχει πρόβλημα με το πόδι του. Χρειαζόμαστε το σουτ από μέση απόσταση, όπως παίζουν οι αντίπαλοι ψηλοί. Ο Κώστας σε αυτό είναι top class. Αν αυτά τα σουτ μπουν, αυτόματα θα είναι κερδισμένος κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Θα έχει περισσότερους χώρους. Ο εγωισμός και η προσωπικότητα καθενός έχουν ενεργοποιηθεί στο μάξιμουμ. Κανείς δεν θέλει να φύγει από εδώ. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθούν όλοι, δεν νιώθω κάποια έξτρα πίεση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News