Τρομακτική η Τσεχία - Τι θέλει τώρα η Ελλάδα!

Μπάσκετ
Τρομακτική η Τσεχία - Τι θέλει τώρα η Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Τσέχοι «διέλυσαν» 71-93 την Βραζιλία και έρχεται… τελικός πρόκρισης την Δευτέρα με την Εθνική μας

Τα βλέμματα των Ελλήνων φιλάθλων ήταν σήμερα το πρωί στο παιχνίδι της Τσεχίας με την Βραζιλία, με τους Τσέχους να είναι… τρομακτικοί και να «διαλύουν» με 71-93 την Βραζιλία. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα;

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίζεται σήμερα στις 15:30 με τις ΗΠΑ και η νίκη της Τσεχίας έδωσε ελπίδες ακόμα και με ήττα από τους Αμερικάνους, ωστόσο η μεγάλη διαφορά της νίκης των Τσέχων, κάνει τα πράγματα δύσκολα για την Ελλάδα.

Αν η Εθνική ηττηθεί σήμερα από τις ΗΠΑ, θα πρέπει την Δευτέρα (11:30 το πρωί το ματς) να επικρατήσει με 12 πόντους διαφορά τους Τσέχους! Δηλαδή το μισό της σημερινής διαφοράς της νίκης των Τσέχων (+22) άρα 11 συν ένα πόντο.

Βέβαια υπάρχει και το άλλο σενάριο, που θέλει την Εθνική μας να επικρατεί σήμερα των ΗΠΑ και να της αρκεί νίκη την Δευτέρα επί των Τσέχων έστω και με ένα πόντο για να προκριθεί στους «8».

Ένα σενάριο επίσης που δεν ευνοεί την Ελλάδα είναι να ηττηθεί σήμερα από τις ΗΠΑ και την Δευτέρα οι ΗΠΑ να χάσουν από την Βραζιλία. Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα αποκλείεται ανεξαρτήτως του αποτελέσματος με τους Τσέχους. Γι' αυτό λοιπόν το ιδανικό για την Εθνική μας είναι δύο νίκες, σήμερα με ΗΠΑ και την Δευτέρα με Τσεχία για να κρατά απόλυτα στα χέρια της την πρόκριση.

Πώς διαμορφώθηκε (για την ώρα) η βαθμολογία στο Group K:

1. ΗΠΑ* 3-0

2.Τσεχία 3-1

3. Βραζιλία 3-1

4. Ελλάδα* 2-1

*ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν αγώνα λιγότερο

ΣΕΝΑΡΙΟ 1: Αν η Ελλάδα νικήσει τις ΗΠΑ τότε θα προκρίνεται με απλή νίκη επί των Τσέχων και μάλιστα μπορεί και ως πρώτη του ομίλου (αν νικήσει η Βραζιλία τις ΗΠΑ). Σε αυτή την περίπτωση το Βραζιλία-ΗΠΑ θα είναι «τελικός» αφού ο νικητής θα προκριθεί στη νοκ άουτ φάση και ο ηττημένος αποχαιρετά.

ΣΕΝΑΡΙΟ 2: Αν οι ΗΠΑ νικήσουν και την Ελλάδα και την Βραζιλία τότε η Ελλάδα θα χρειάζεται νίκη επί των Τσέχων με 12 πόντους διαφορά.

Σε αυτή την περίπτωση η βαθμολογία θα διαμορφωθεί ως εξής:

ΗΠΑ 5-0

Ελλάδα 3-2

Τσεχία 3-2

Βραζιλία 3-2

Στην τριπλή ισοβαθμία αν η Ελλάδα νικήσει τους Τσέχους με 12 και περισσότερους πόντους προκρίνεται.

Αν η Ελλάδα νικήσει μέχρι 11 πόντους τότε προκρίνεται η Τσεχία.

ΣΕΝΑΡΙΟ 3: Αν οι ΗΠΑ νικήσουν την Ελλάδα και χάσουν από τη Βραζιλία τότε η Ελλάδα αποκλείεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος του αγώνα με τους Τσέχους.

Βραζιλία 4-1

ΗΠΑ 4-1

Ελλάδα 3-2

Τσεχία 3-2

*Τα κριτήρια στις ισοβαθμίες

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια:

Πρώτο κριτήριο: Οι νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια

Δεύτερο: Οι διαφορές στα μεταξύ τους παιχνίδια

Τρίτο κριτήριο: Η καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

Τέταρτο κριτήριο: Η καλύτερη επίθεση γενικά στον όμιλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News