Η Εθνική και ο ηγέτης της "απογειώθηκαν" στα Δυο Αοράκια

Μπάσκετ
Η Εθνική και ο ηγέτης της "απογειώθηκαν" στα Δυο Αοράκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κόσμος γέμισε το κλειστό του Ηρακλείου και αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του στη φιλική νίκη με 83-59 κόντρα στην Ουγγαρία..

Μια Εθνική έτοιμη για το καλύτερο στο Παγκόσμιο εμφανίστηκε σήμερα στα Δυο Αοράκια και μαζί της εμφανίστηκε και ο ηγέτης της. Η «επίσημη αγαπημένη» έκανε πάρτι (όπως αναμενόταν) στα κατάμεστα «Δύο Αοράκια» με 83-59, με τον MVP του ΝΒΑ να έχει 19 πόντους (9/10 βολές, 5/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 21:28.

Να σημειώσουμε πως εκτός δωδεκάδας έμειναν σήμερα οι Θ. Αντετοκούνμπο (λόγω σπασμού στη μέση), Κόνιαρης, Αθηναίου, Βασιλόπουλος και Μήτογλου. Την Κυριακή το επόμενο τεστ στα «Δύο Αοράκια» απέναντι στο Ιράν (19:15).

Η Εθνική μας ξεκίνησε το παιχνίδι με μια πεντάδα ιδιαίτερα ψηλή. Συγκεκριμένα με τους Καλάθη, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Γ. Αντετοκούνμπο. Και παρά την αστοχία της από μακριά είχε Μπουρούση και Γιάννη και πολύ γρήγορα προηγήθηκε με 10-2. Παπανικολάου και Παπαπέτρου ήταν ιδιαίτερα καλοί αμυντικά και συνάμα, ο MVP του ΝΒΑ που είχε στο διάστημα αυτό 6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 τάπα έκανε τον κόσμο να παραληρεί για τον ίδιο και την Εθνική που έκλεισε το δεκάλεπτο στο +16 (22-6).

Η Ελληνική ομάδα δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στην άμυνα στη δεύτερη περίοδο. Μάλιστα η Ουγγαρία πήρε αρκετά επιθετικά ριμπάουντ και «χτύπησε» στον αιφνιδιασμό, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να δοκιμάζει για αρκετή ώρα σχήμα με τρεις κοντούς, Καλάθη, Σλούκα και Λαρεντζάκη, παρέα με τους δύο Αντετοκούνμπο. Ο Γιάννης πέτυχε τα πρώτα του καλάθια πλην βολών φτάνοντας τους 12 πόντους, ενώ ήταν εμφανής η διάθεση των συμπαικτών του να του προσφέρουν θεαματικές φάσεις, Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-28 με πιο «προβληματικά» στοιχεία της στατιστικής τα 2/10 τρίποντα και τα 8 χαμένα ριμπάουντ.

Η πρώτη πεντάδα του ματς άρχισε και το δεύτερο μέρος και η Εθνική βρήκε καλύτερο ρυθμό στην άμυνα. Μάλιστα είχε τους Παπαπέτρου και Πρίντεζη στη συνέχεια ιδιαίτερα εύστοχους και έτσι η Ελλάδα ξέφυγε με 26 πόντους (65-39), την ώρα που οι Ούγγροι ό, τι έκαναν το έκαναν από τη γραμμή των τριών πόντων! Η ελληνική ομάδα συντηρούσε χωρίς να ιδρώσει πολύ τη διαφορά σταθερά πάνω από τους είκοσι πόντους, με τα καρφώματα του Παπαγιάννη και του Γιάννη στον αιφνιδιασμό να ξεσηκώνουν το κοινό στην τέταρτη περίοδο (78-54). Ο Κώστας Αντετοκούνμπο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με φόλοου-κάρφωμα λίγο πριν το τέλος κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Δεκάλεπτα: 22-6, 43-28, 66-44, 83-59

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 8, Καλάθης 6, Μπουρούσης 10, Σλούκας 5, Παπαγιάννης 6, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3, Παπαπέτρου 7, Αντετοκούνμπο Γ. 19, Σαλούστρος 5, Αντετοκούνμπο Κ. 2

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News