Μην χάσετε την ευκαιρία, η Εθνική και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Ηράκλειο

Μπάσκετ
Μην χάσετε την ευκαιρία, η Εθνική και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μεσημέρι αναμένεται η άφιξη της αποστολής της "επίσημης αγαπημένης" με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου μαζί της...

Ημέρες Αυγούστου αλλά και ημέρες μπάσκετ ζει από σήμερα το Ηράκλειο. Βλέπετε, όλοι περιμένουμε πως και πως την άφιξη της Εθνικής μας (των ανδρών) σήμερα το μεσημέρι στο "Νίκος Καζαντζάκης" και σίγουρα υπάρχει και ένα πρόσωπο που θα πάρει πάνω του όλα τα φώτα, χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, ο MVP του ΝΒΑ πατάνε σήμερα κρητικό έδαφος.

Για να πάρουν την ενέργεια της Κρήτης και την ώθηση ενόψει Μουντομπάσκετ. Για να τονώσουν την ψυχή τους μέσα από τη μεγαλόνησο και το κλειστό στα Δυο Αοράκια που έχει γίνει "δεύτερο σπίτι". Σημαντική η κίνηση της ΕΚΑΣΚ με το κάλεσμα για τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να έχουν προτεραιότητα σε τέτοιες περιπτώσεις. Για να δουν από κοντά τα ινδάλματά τους. Κάπως έτσι έγινε εξάλλου και για τους νυν διεθνείς μας. Και αυτοί στο παρελθόν είχαν δει τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ και αποφάσισαν το άθλημα που θα ακολουθήσουν. Η Εθνική μας, η "επίσημη αγαπημένη" που ναι, μπορεί να πάρει μετάλλιο στο Παγκόσμιο και μεταξύ μας-με λίγη τύχη-μπορεί να ονειρεύεται και τελικό, δίνει φιλικά στο Ηράκλειο λίγο πριν την τόσο σπουδαία διοργάνωση. Λίγα εισιτήρια έχουν μείνει, όχι για πολύ. Να είσαστε εκεί γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν χάνονται! Θα κλείσουμε όμως με τον ισχυρό άνδρα στο παγκόσμιο μπάσκετ που είναι (τιμή μας) Έλληνας!

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, έδωσε το σύνθημα για το ελληνικό μπάσκετ, με επίκεντρο την Εθνική... "Είναι ανάγκη όλοι να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις για να βρεθεί αυτή η ισορροπία που προστατεύει το εθνικό πρωτάθλημα, αλλά και την Εθνική Ελλάδος. Όχι μόνο την ομάδα που πηγαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε λίγες μέρες, αλλά και αυτή που θα αγωνιστεί τον Φεβρουάριο στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ", τόνισε.

Όσο για το επίπεδο της διοργάνωσης στο Βόλο, είπε: «Για μας το U18 είναι πολύ σημαντικό, σε αγόρια και κορίτσια, για την εξέλιξη και ανάδειξη των παικτών. Είναι δουλειά μας μαζί με τις λίγκες και τις ομοσπονδίες να δώσουμε σε αυτά τα παιδιά την ευκαιρία να παίξουν. Το επίπεδο της διοργάνωσης ήταν πολύ υψηλό αγωνιστικά και οργανωτικά. Ο Βόλος και η ομοσπονδία έχουν αποδείξει τι μπορούν να κάνουν. Το γήπεδο αποδείχτηκε μικρό για τον κόσμο, αλλά οι παίκτες το απόλαυσαν. Η FIBA είναι πολύ ικανοποιημένη και σίγουρα θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Περιμένουμε τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας να είναι το καλύτερο όλων των εποχών. Οι διοργανωτές κι εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο για να προσφέρουμε σε όλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News