Ζητείται ομάδα για την κάλυψη θέσης στη Basket League!

Μπάσκετ
Ζητείται ομάδα για την κάλυψη θέσης στη Basket League!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσημη ανακοίνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης...

Τρέχουν οι εξελίξεις για το ελληνικό μπάσκετ αφού έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη σύσταση των εθνικών πρωταθλημάτων, με την ΕΟΚ να προσκαλεί μέσω ανακοίνωσης της τις ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν στην Basket League ομάδες, να δηλώσουν συμμετοχή προκειμένου να εξεταστούν οι φάκελοι και εν συνεχεία να δοθεί η wild card στην ομάδα που θα πληροί τις προϋποθέσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Η Επιτροπή Ειδικής Αδειοδότησης προσκαλεί τα αθλητικά σωματεία και τις Κ.Α.Ε. που δικαιούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία που προβλέπεται στον ισχύοντα Κανονισμό Ειδικής Αδειοδότησης για την πλήρωση της κενής θέσης στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών της αγωνιστικής περιόδου 2019 -2020, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην προβλεπόμενη από τον Κανονισμό διαδικασία επιλογής, με τη κατάθεση στην Ε.Ο.Κ. φακέλου στον οποίο θα περιέχονται όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα στοιχεία, μέχρι την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019 και μέχρι ώρα 14.00.

Επισημαίνεται ότι οι ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία αδειοδότησης είναι αυτές που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα Α2 και Β’ Εθνικής Κατηγορίας την αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις θα απευθύνονται στην γραμματεία της Επιτροπής κ. Βάσω Μπεσκάκη».

                                 Συνάντηση Αυγενάκη-ΠΣΑΚ

Εντωμεταξύ, συνέχεια στις συναντήσεις του με ανθρώπους του αθλητισμού έδωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο νέος υφυπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, που εκπροσώπησαν οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης (πρόεδρος), Βασίλης Ξανθόπουλος (γενικός γραμματέας), Κώστας Αλεξανδρίδης (γενικός διευθυντής) και Γιάννης Ζαφειρόπουλος (νομικός σύμβουλος).

Οι δύο πλευρές τα είπαν για περίπου μία ώρα, με τον ΠΣΑΚ να καταθέτει όχι μόνο προβληματισμούς για το άθλημα και τον «κλάδο» των επαγγελματιών παικτών, αλλά και προτάσεις δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική προσφορά του συνδέσμου.

Επισημάνθηκε η κρισιμότητα των στιγμών για το πρωτάθλημα στης Basket League, καθώς από την εξεύρεση χορηγών και από την τηλεοπτική στέγη εξαρτάται η καταβολή των αμοιβών στους μπασκετμπολίστες, τονίστηκε το πρόβλημα της έλλειψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Α2, θίχτηκαν ζητήματα αλλαγών στον αθλητικό νόμο και στο φορολογικό πλαίσιο, ζητήθηκε η βοήθεια ώστε να συνεχιστούν τα τουρνουά 3on3 σε όλη τη χώρα και παρουσιάστηκε η πρόθεση για ενιαίες -κοινωφελείς- δράσεις με τους αντίστοιχους συνδέσμους των άλλων ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, βόλεϊ, χάντμπολ).

Ο κ. Αυγενάκης εξήγησε ότι χρειάζεται εξωστρέφεια και πολλή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε το μπάσκετ να επιστρέψει στο επίπεδο ενδιαφέροντος, που του αρμόζει, στην κοινωνία και να επιχειρήσει να απεμπλακεί από την μεγάλη οικονομική σχέση εξάρτησης, από τα κρατικά χρήματα μέσω της ΕΡΤ. Ενθουσιάστηκε με τις προτάσεις για κοινωνικές δράσεις, που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν χρήσιμα μηνύματα στη νέα γενιά (οδηγική συμπεριφορά, κάπνισμα, αλκοόλ, μπούλινγκ, στοιχηματισμός) και σημείωσε ότι το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης στην Α2 πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως, με τη σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα μέσω χορηγιών.

Με την ολοκλήρωση, μάλιστα, του κύκλου επαφών του Υφυπουργού και με τους υπόλοιπους Συνδέσμους αθλητών, θα σχεδιαστούν τα πρώτα βήματα περαιτέρω συνεργασίας, βασισμένης στους παραπάνω άξονες δράσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News