Κρίσιμο παιχνίδι για την Εθνική U19 με Αργεντινή!

Μπάσκετ
Κρίσιμο παιχνίδι για την Εθνική U19 με Αργεντινή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με απρόοπτα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας

Η 3η αγωνιστική των ομίλων γίνεται σήμερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο U19 στο Ηράκλειο Κρήτης. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 1-1 μετά την ήττα από τη Ρωσία και σήμερα Τρίτη (20.30) αντιμετωπίζει την Αργεντινή στα Δύο Αοράκια. Με δεδομένο ότι η Ρωσία κάνει το καθήκον της απέναντι στις Φιλιππίνες, η Ελλάδα είναι απαραίτητο να κερδίσει την Αργεντινή την τελευταία αγωνιστική (αύριο, 20:30) για να έχει ελπίδες να "σκαρφαλώσει" σε πρώτη ή δεύτερη θέση. Ακόμη κι αν τα καταφέρει πάντως, ρόλο θα παίξει η διαφορά. Σε περίπτωση ήττας από την "αλμπισελέστε" ή νίκης μέχρι +4, τότε θα είναι τρίτη.

Αναλυτικά τα σενάρια της πρώτης τριάδας, εφόσον η Ρωσία κερδίσει τις Φιλιππίνες:

α)Νίκη Ελλάδας μέχρι +4

  1. Ρωσία
  2. Αργεντινή
  3. Ελλάδα

β)Νίκη Ελλάδας από +5 μέχρι +14

  1. Ρωσία
  2. Ελλάδα
  3. Αργεντινή

γ) Νίκη Ελλάδας με +15 (ή μεγαλύτερη διαφορά)

  1. Ελλάδα
  2. Ρωσία
  3. Αργεντινή

*Σε περίπτωση, όμως, που οι Φιλιππίνες κάνουν τη μεγάλη έκπληξη κι επικρατήσουν της ομάδας του Εβγκένι Πασούτιν, τότε η Ελλάδα χρειάζεται απλή νίκη επί της Αργεντινής για να είναι στην πρώτη θέση του ομίλου. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η εικόνα του ομίλου θα έχει ως εξής:

  1. Ελλάδα
  2. Αργεντινή
  3. Φιλιππίνες
  4. Ρωσία

Πέντε ομάδες παραμένουν αήττητες μετά από δύο αγωνιστικές στο παγκόσμιο ΗΠΑ, Αργεντινή, Γαλλία, Σερβία και η έκπληξη που ακούει στο όνομα Μάλι βρίσκονται στο 2-0.

Ωστόσο απρόοπτα είχαμε και χθες στην προπόνηση της Εθνικής U19 ενόψει του κρίσιμου σημερινού αγώνα με την Αργεντινή. Τρεις παίκτες παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, οι Νίκος Χουγκάζ, Αριστοτέλης Σωτηρίου και Νίκος Αρσενόπουλος. Ο τελευταίος δεν μπόρεσε να λάβει μέρος στην προπόνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News