Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί το ΑΣΚΑ Ηράκλειο

Μπάσκετ
Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί το ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χατζηδάκης: Θα δουλέψουμε αρκετά για να σταθούμε με αξιοπρέπεια στην Α1…

Mε τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η χρονιά για το ΑΣΚΑ Ηράκλειο που όχι μόνο κατάφερε να υπερασπιστεί το αβαντάζ των 14ων πόντων από τον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό αλλά κέρδισε και μέσα στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ με 70-67 και στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας! Η ομάδα του εκπληκτικού Μάξιμου Χάτζηδάκη που σημείωσε χθες 41 πόντους, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και έδειξε ότι δικαιωματικά ανήκει στην Α1 του μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο.

«Πολλοί μας είχαν για φαβορί την φετινή χρονιά και αυτό γιατί πέρυσι καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό του κυπέλλου. Παρόλα αυτά, η δομή της φετινής ομάδας ήταν διαφορετική και έπρεπε να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας ανάλογα με το ρόστερ. Υπήρχαν αρκετές δυνατές ομάδες στη φετινή Α2 και έπρεπε να αποδείξουμε ότι είμαστε φαβορί στο γήπεδο», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο Μάξιμος Χατζηδάκης και συνεχίζει:

«Σίγουρα νιώθουμε πλέον αρκετά πιο ήρεμοι. Θέλαμε να ολοκληρωθεί πετυχημένα αυτή η χρονιά επειδή δουλέψαμε αρκετά όλοι οι παίκτες και η διοίκηση». Αναφορικά τώρα με την πρόκληση της μεγάλης κατηγορίας, ο τεχνικός του ΑΣΚΑ Ηράκλειο σημειώνει: «Έχουμε όλοι χαρεί που είμαστε στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας πλέον. Θα δουλέψουμε αρκετά έτσι ώστε να μπορέσουμε στο νέο ταξίδι μας, του χρόνου, να σταθούμε με αξιοπρέπεια και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο.

Σε ότι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι, η ομάδα του Ηρακλείου ξεκίνησε δυνατά και έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της. Πραγματοποιώντας ένα σερί 8-0 έφερε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους που είχαν και τη στήριξη των φιλάθλων τους, με το 10λεπτο να κλείνει 16-14 υπέρ του ΑΣΚΑ. Και μπορεί ο Παναθηναϊκός στο 2ο δεκάλεπτο να πήρε προβάδισμα με 31-26 όμως οι παίκτες του Χατζηδάκη κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με ένα καλάθι (38-36).

Στη συνέχεια το ΑΣΚΑ με ένα σερί 8-0 έκανε το 40-36 όμως οι πράσινοι μείωσαν σε 52-49 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Το 3ο δεκάλεπτο έκλεισε ωστόσο ισόπαλο 56-56 με ένα buzzer beater του εντυπωσιακού Χατζηδάκη! Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε και κατάφερε χάρη στον Κοντογιάννη (31π.) να μείνει κοντά στο σκορ όμως το ΑΣΚΑ πιο ψύχραιμο στα κρίσιμα σημεία πήρε τη νίκη και την άνοδο στην Α1!

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 36-38 (ημίχρονο), 56-56, 67-70.

Παναθηναϊκός ΑμεΑ (Χρόνης) : Βακλίνοβ, Μάμαλος,,Τσικούρας,, Φίτρος, Κοντογιάννης 31 (5 τρίποντα), Ιβάνοβ 14, Κατωπόδης, Χρονοπούλου 2, Τουμάρας, Μαρτσάκης 20, Σπάθης.

ΑΣΚΑ Ηράκλειο (Χατζηδάκης, βοηθός :Κυριακούδη) : Γαστεράτος, Χουρδάκης, Χατζηδάκης 39(1), Παπαδάκης Φ., Μαράκης, Κοκκινάκης, Σέφτσοφ 9, Ψαράκης, Σταματάκης 14, Χριστόφορος, Στυλιανακάκης 8.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News