Βήμα ανόδου κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλει το ΑΣΚΑ Ηράκλειο…

Μπάσκετ
Βήμα ανόδου κόντρα στον Παναθηναϊκό θέλει το ΑΣΚΑ Ηράκλειο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η νίκη στον πρώτο τελικό μπάσκετ με αμαξίδιο, την Κυριακή στις 18:00 στη Νέα Αλικαρνασσό...

Δύο παιχνίδια πρόκληση κόντρα στην ομάδα του Παναθηναϊκού έχει μπροστά του το ΑΣΚΑ Ηράκλειο που διεκδικεί την άνοδο του στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ! Η ομάδα του Μάξιμου Χατζηδάκη καλείται αρχικά την Κυριακή στις 6:00 το απόγευμα, στο κλειστό της Αλικαρνασσού στον πρώτο μεταξύ τους τελικό, να πάρει τη νίκη και να δημιουργήσει ευνοϊκές προϋποθέσεις ενόψει και του επαναληπτικού την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ. Στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος το ΑΣΚΑ είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού όμως τα δύο προσεχή είναι διαφορετικά αφού το κίνητρο της ανόδου είναι μεγάλο…

«Είναι μεγάλη πρόκληση τα παιχνίδια αυτά γιατί ουσιαστικά παίζουμε όλη τη χρονιά. Ότι κι αν κάναμε όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να σβηστούν… Πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να τα δώσουμε όλα», τόνισε για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό ο αθλητής του ΑΣΚΑ Νίκος Γαστεράτος στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ενώ ο Αλέξανδρος Σέβτσοβ συμπλήρωσε για τον προσεχή τους αντίπαλο. «Παίζουμε κόντρα σε μία ισχυρή ομάδα και δεν χρειαζόμαστε νίκη μόνο στο πρώτο παιχνίδι αλλά και εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει δυνατή ομάδα. Μπορεί να τον κερδίσαμε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε σίγουρα και αυτά που ακολουθούν… Έχει δύο παίκτες της Εθνικής Ελλάδας και δύο της Εθνικής Βουλγαρίας. Είναι αρκετά δυνατή ομάδα και χρειάζεται προσοχή».

Στον ΑΣΚΑ πάντως προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις δύο αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό όπως κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος ώστε να αποβάλουν το άγχος της κρισιμότητας των αναμετρήσεων.

Αναφορικά με το κλειδί στης επιτυχίας, ο Αλέξανδρος Σέβτσοβ είναι σαφής: «Το κλειδί της επιτυχίας σε αυτό το παιχνίδι, όπως και σε κάθε άλλο, είναι η συγκέντρωση. Θα δουλέψουμε ως ομάδα και θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε και μας έχει πει ο προπονητής μας. Είναι σημαντικό να έχουμε τη στήριξη του κόσμου την Κυριακή. Τον καλούμε να έρθει στη Ν. Αλικαρνασσού για να δει ένα συναρπαστικό παιχνίδι…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα που θα βγει νικήτρια από τις δύο αναμετρήσεις (μετράει η διαφορά πόντων της πρώτης αναμέτρησης) θα κερδίσει απ΄ευθείας το εισιτήριο ανόδου στην Α1 κατηγορία του μπάσκετ ενώ αυτή που θα ηττηθεί θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία ανόδου αφού θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον ΠΑΣΚΑ που τερμάτισε 5ος στην Α1 μπάσκετ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News