Με Παναθηναϊκό στον τελικό για την άνοδο στην Α1 το ΑΣΚΑ Ηράκλειο

Μπάσκετ
Με Παναθηναϊκό στον τελικό για την άνοδο στην Α1 το ΑΣΚΑ Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να έχασε στην Καβάλα (62-60) είχε όμως το πλεονέκτημα των 6 πόντων από το πρώτο ματς…

Στον τελικό της Α2 μπάσκετ με αμαξίδιο προκρίθηκε το ΑΣΚΑ Ηράκλειο, παρά την ήττα που γνώρισε στο κλειστό γήπεδο του Αμυγδαλεώνα από τον ΑΟ Καβάλας με 62-60. Το ΑΣΚΑ Ηράκλειο, είχε πλεονέκτημα 6 πόντων από τον πρώτο αγώνα της σειράς, το οποίο και διατήρησε.

Η ομάδα του Μάξιμου Χατζηδάκη μπήκε αποφασισμένη στον αγώνα, με αποτέλεσμα στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να προηγείται με 20-31.

Μια κακή αμυντικά 3η περίοδος, έκανε το παιχνίδι ντέρμπι με το αποτέλεσμα να είναι αμφίρροπο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΚΑ Ηράκλειο είχε 2 αποβολές στην 4η περίοδο, του Στυλιανακάκη, έπειτα από τεχνική ποινή που δέχτηκε για διαμαρτυρία (5ο φάουλ), καθώς και του Σταματάκη.

Παρά την ήττα όμως η ομάδα πανηγύρισε στο τέλος του αγώνα την πρόκρισή της.

Στον ΑΣΚΑ Ηράκλειο ωστόσο ευχαριστούν και συγχαίρουν τον ΑΟ Καβάλας για την άψογη φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση του αγώνα. Το κλειστό γήπεδο του Αμυγδαλεώνα ήταν γεμάτο από φιλάθλους, και παρά το “εχθρικό” κλίμα που επικρατούσε κάποιες φορές στην κερκίδα για την ομάδα του Ηρακλείου, το παιχνίδι σε γεμάτο γήπεδο ήταν απολαυστικό.

Τα δεκάλεπτα : 9-21, 11-10, 28-13, 14-16

ΑΟ Καβάλας (Αϊβαζίδης) : Βρασίδας, Πολυχρονιάδης, Χατζησάββας 15, Αϊβαζίδης Π., Μπράτσος, Δομβρίδης 8, Πετράκης 6, Τσίλης 33, Τεφτερίδης, Αϊβαζίδης Γ., Μασμανίδης

ΑΣΚΑ Ηράκλειο (Χατζηδάκης, βοηθός : Κυριακούδη) : Γαστεράτος 1, Χουρδάκης, Ψαράκης, Χατζηδάκης 26, Μαράκης, Σέβτσοβ 6, Παπαδάκης Γ., Σταματάκης 19, Στυλιανακάκης 8

Και τώρα δύο τελικοί με Παναθηναϊκό

Τώρα ακολουθούν οι δύο τελικοί (22-23 και 29-30 Ιουνίου) με την ομάδα του Παναθηναϊκού ΑμεΑ που θα διαμορφώσουν την τελική κατάταξη της Α2. Αύριο θα γνωρίζουνε στον ΑΣΚΑ τη σειρά με την οποία θα παίξει η ομάδα τα δύο παιχνίδια (αν θα παίξουνε πρώτα στα Δύο Αοράκια ή στην έδρα του Παναθηναϊκού).

Στους αγώνες του τελικού θα μετρήσει η διαφορά πόντων προκειμένου να βγει η πρωταθλήτρια (η οποία και ανεβαίνει απευθείας στην Α1) και η δευτεραθλήτρια ομάδα της Α2 (όπου θα δώσει αγώνες μπαράζ με την ομάδα του ΠΑΣΚΑ που τερμάτισε 5η στη Α1).

Η έως τώρα πορεία του ΑΣΚΑ Ηράκλειο στο πρωτάθλημα θεωρείται επιτυχημένη. Η ομάδα βρίσκεται ήδη στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, με τους αγώνες που ακολουθούν να είναι κρίσιμοι για την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Η στήριξη του φίλαθλου κοινού φαντάζει πιο σημαντική από ποτέ γι’αυτό και η παρουσία του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι αναγκαία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News