Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την επέτειο του Ευρωμπάσκετ στην ΚΡΗΤΗ TV

Μπάσκετ
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για την επέτειο του Ευρωμπάσκετ στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 1987 "άνοιξε την καρδιά του" για την αξέχαστη βραδιά...

Στο δελτίο ειδήσεων της KΡΗΤΗ TV μίλησε απόψε ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο αρχηγός της Εθνικής που σήκωσε την κούπα του Ευρωμπάσκετ το βράδυ της 14ης Ιουνίου του 1987, ο άνθρωπος που σήκωσε στις πλάτες του ένα ολοκληρο έθνος και μαζί με τον Νίκο Γκάλη έβγαλε μια ολοκληρη χώρα στους δρόμους!

Πάντα χαμηλών τόνων, ο "δράκος" του ελληνικού μπάσκετ απάντησε στο δικό μας "ευχαριστώ", με ένα δικό του και αυτό ήταν πραγματικά συγκινητικό: "Σας ευχαριστώ όλους! Ευχαριστούμε όλους τους Έλληνες από τη μια άκρη της πατρίδας μας μέχρι την άλλη αλλά και τους Έλληνες του εξωτερικού γιατί θυμούνται με αγάπη αυτή την ομάδα και αυτά που πέτυχε για τη χώρα αλλά και το άθλημα του μπάσκετ! Είμαι στο Καστελλόριζο και μιλήσαμε με τα παιδιά στα σχολεία για την επέτειο, παίξαμε μπάσκετ μαζί και νιώσαμε πολύ όμορφα!" Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επιβεβαίωσε ότι "εκείνο το βράδυ δεν κοιμηθήκαμε αλλά δεν κοιμήθηκε και κανείς Έλληνας, χαρακτήρισε σπουδαία την ομάδα αλλά και τον αείμνηστο κόουτς Κώστα Πολίτη" και μίλησε και για τη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Εθνική ομάδα και την Κρήτη, με την έδρα της, το κλειστό στα Δυο Αοράκια: "Το Ηράκλειο αγαπάει την Εθνική! Αυτό το ζούσα και στα χρόνια που έπαιζα. Φέρνει και γούρι και είναι σημαντικό και πιστεύω πως θα φέρει γούρι και ενόψει Μουντομπάσκετ. Εύχομαι να βγάλει η Κρήτη και άλλα ταλέντα όπως τον Δημήτρη τον Κοκολάκη που παίξαμε μαζί στην Εθνική και το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν αυτή η βράβευση στο πρόσωπό του".

Τέλος, ο κόουτς Γιαννάκης έκανε κάλεσμα για το καμπ που θα ξεκινήσει στο Ηράκλειο στις 30 Ιουνίου. Στη φωτογραφία που ακολουθεί, ο Παναγιώτης Γιαννάκης με τον Γιώργο Μιμίκο σε παλαιότερη συνέντευξη στα Δυο Αοράκια του Ηρακλείου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News