Μπάσκετ

Bασιλειάδης: Θα προχωρήσουμε το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο υφυπουργός αθλητισμού μίλησε για το πρότζεκτ της Ένωσης για το νέο κλειστό …

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο Γιώργος Βασιλειάδης εγγυήθηκε πως όλες οι διαδικασίες για το Κλειστό της Πάλης θα προχωρήσουν γρήγορα. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ στη ΓΓΑ και, με το τέλος αυτού, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Συζητήθηκε σήμερα και συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης (σ.σ. συμφωνήθηκε το οργανόγραμμα που θα «τρέξουν» οι δυο πλευρές) για τον τελικό στόχο αυτού του μεγάλο πρότζεκτ.

Είναι το πρώτο μεγάλο πρότζεκτ μεταολυμπιακής αξιοποίησης αθλητικής περιουσίας του δημοσίου.

Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, υπάρχει κοινή αντίληψη και θα προχωρήσουμε με τον γρηγορότερο δυνατόν τρόπο. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί υλοποιείται ένα σχέδιο για όλες τις πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Το πρότζεκτ στο Ίλιον έρχεται μετά την ολυμπιακή αθλητική μαρίνα της Καλλιθέας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε βρει συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια και αυτή είναι η ΑΕΚ».

Αυτό σημαίνει πως οι δύο πλευρές ήρθαν μεν σε συμφωνία, αλλά για να αρχίσουν αμέσως τα έργα βελτίωσης στο Κλειστό της Πάλης, πρέπει να «πέσουν» και οι υπογραφές και να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά θέματα. Την ανακαίνιση του γηπέδου έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος (πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς»).

Εφόσον ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά θέματα και τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η ΑΕΚ θα αρχίσει την προετοιμασία της στα Άνω Λιόσια και θα δίνει τους αγώνες της εκεί από τη νέα σεζόν! Αν όχι, όπως δήλωσε και ο Μάκης Αγγελόπουλος, οι άνθρωποι της ΑΕΚ ευελπιστούν να είναι στα Άνω Λιόσια αρχές του 2020.

Aγγελόπουλος: Ευελπιστώ το φθινόπωρο να είμαστε σπίτι μας

Ο Μάκης Αγγελόπουλος τόνισε πως όλες οι διαδικασίες για το Κλειστό της Πάλης θα γίνουν γρήγορα και εξέφρασε την ελπίδα η ΑΕΚ να μπει σπίτι της, αν όχι το φθινόπωρο, στις αρχές του 2020.


Μετά τη συνάντησή του με τον Γιώργο Βασιλειάδη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ, μετά από 95 χρόνια ιστορίας και προσφυγιάς, σε ό,τι αφορά το γηπεδικό. Για πρώτη φορά μπαίνουν οι βάσεις, θα βρεθεί μια μόνιμη λύση, σε ό,τι αφορά την ομάδα μας. Θυμίζω ότι η ΑΕΚ είναι αυτή που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα, κι αυτή που έφερε τα δύο τελευταία. Αξίζει το καλύτερο στην ομάδα μας. Συμφωνήσαμε με τον Υφυπουργό για τον οδικό χάρτη και τις επόμενες ενέργειες, ώστε να το υλοποιήσουμε γρήγορα.

Ξέρετε ότι τα τελευταία χρόνια, και λόγω της χρεοκοπίας της χώρας, δυστυχώς η αθλητική ηγεσία δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, να χρηματοδοτήσει τις ομάδες. Και φέτος έχει αυξηθεί εντυπωσιακά η φορολογία και στα έσοδα και στα έξοδα των ήδη ζημιογόνων επιχειρήσεων. Άρα ένα καλό αντιστάθμισμα σε όλα αυτά είναι η αξιοποίηση ολυμπιακών εγκαταστάσεων και γηπέδων, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τις ομάδες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, γιατί από την πρώτη στιγμή ήταν αρωγός στο όραμά μας, στα σχέδιά μας και με χρόνους θα έλεγα και εκτός πολιτικών κρατικών χρόνων. Είμαστε σε καλό δρόμο, ευελπιστώ σύντομα να έχουμε καλά νέα.

Ο ευσεβής πόθος ήταν να είμαστε το ερχόμενο φθινόπωρο στο γήπεδό μας. Δυστυχώς, δεν εξαρτάται από εμάς. Μεσολαβούν πολλές κρατικές υπηρεσίες, φάσεις εγκρίσεων, αδειοδοτήσεων, μελετών. Ιδανικά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη σεζόν ή αρχές του 2020 να είμαστε στο γήπεδό μας.

Η ΑΕΚ είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις, άρα δεν επηρεάζει τίποτα.

Είχα υποσχεθεί πως θα κινηθούμε σε τέσσερις πυλώνες. Ο πρώτος αφορούσε την ανάδειξη της ιστορίας της ΑΕΚ, το οποίο το κάναμε πολύ καλά νομίζω, και με την ταινία. Ο δεύτερος είναι το μέλλον, έχουμε επενδύσει σε νέα παιδιά κι έχουμε ικανούς νέους παίκτες. Ο τρίτος, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε τίτλους. Ο τελευταίος, που είχαμε θέσει από την αρχή, αφορούσε το γηπεδικό και αυτό έρχεται κοντά στο να ολοκληρωθεί. Κάθε ομάδα πρέπει να δίνει έμφαση στο γήπεδο, γιατί είναι το σπίτι της. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατή λύση, ξεκινώντας από το Γαλάτσι, το τένις. Εξαντλήσαμε όλες τις πιθανότητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια