Στο Ηράκλειο για προετοιμασία η Εθνική Ανδρών με Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ
Στο Ηράκλειο για προετοιμασία η Εθνική Ανδρών με Γιάννη Αντετοκούνμπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με προορισμό το Παγκόσμιο της Κίνας που γίνεται 31 Αυγούστου με 15 Σεπτεμβρίου…

Η Εθνική μας ομάδα έχει ένα μεγάλο στόχο μπροστά της κι αυτός δεν είναι άλλος από την διάκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/08 έως 15/09). Όπως έγινε γνωστό, η προετοιμασία της ομάδας του Θανάση Σκουρτόπουλου θα αρχίσει στις 24 Ιουλίου με τα απαραίτητα εργομετρικά τεστ και τις πρώτες προπονήσεις στο ΟΑΚΑ. Ένα μέρος της προετοιμασίας στη συνέχεια θα γίνει στο  κλειστό στα "Δύο Αοράκια" που αποτελεί άλλωστε και αγαπημένο προορισμό της Εθνικής Ανδρών.Συγκεκριμένα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στην πόλη μας από την Δευτέρα 5 Αυγούστου εως και τις 11 του μήνα. Στην αποστολή, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να είναι αυτή τη φορά και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο διεθνής άσος των Μπακς έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο ΝΒΑ, με το νέο πρωτάθλημα να ξεκινάει τον Οκτώβριο και όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Αμερική, στην ομάδα του δεν είναι αρνητικοί να βοηθήσει την Εθνική στο Παγκόσμιο! Άλλωστε και ο ίδιος ο παίκτης έχει εκδηλώσει την επιθυμία να βρεθεί με την Εθνική ομάδα στην Κίνα ενισχύοντας την προσπάθεια της. 

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική θα επισκεφτεί αυτή τη φορά σε πλήρη απαρτία το Ηράκλειο για να δώσει και δύο φιλικά παιχνίδια με την Ουγγαρία και το Ιράν. Το κοινό της Κρήτης λοιπόν θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις τελευταίες δοκιμές του πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο με τον σπουδαίο Γιάννη Αντετοκούνμπο στη σύνθεση του.  

Η Εθνική θα επιστρέψει στην Αθήνα για το τουρνουά "Ακρόπολις" όπου θα πάρουν μέρος η Ιταλία, η Σερβία και η Τουρκία και παράλληλα έγινε γνωστό όλο το πρόγραμμα της προετοιμασίας. 

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας (31/8 – 15/9).

Από εκείνη την ημέρα θα αρχίσουν τα εργομετρικά τεστ των παικτών, αλλά και οι προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

Την Δευτέρα 5/8 η ομάδα θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα γίνουν και οι πρώτες αγωνιστικές δοκιμές. Το Ιράν, που έχει προκριθεί επίσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο, θα είναι αντίπαλος στις 8/8 σε αγώνα προπονητικού χαρακτήρα και στις 11/8 σε επίσημο, ενώ μια μέρα νωρίτερα, στις 10/8 η Εθνική θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, η οποία συμμετέχει στα προκριματικά του Eurobasket 2021.

Το βράδυ της 11/8 η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα συνεχίσει την προετοιμασία της για το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού, το τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank». Στις 16, 17 και 18/8 θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ιταλία, την Τουρκία και την Σερβία.

Η αναχώρηση για την Κίνα είναι προγραμματισμένη για τις 21/8. Πρώτος σταθμός θα είναι η πόλη Σουτσόου (Suzhou), όπου θα συμμετάσχει σε τουρνουά με αντιπάλους την Ιορδανία στις 24/8, την Κίνα στις 26/8 και μία εκ των Τουρκίας ή Σενεγάλης στις 27/8. Στις 28/8 θα ταξιδέψει για την Ναντζίνγκ, την πόλη που θα φιλοξενήσει τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχει η Εθνική Ομάδα, για να ολοκληρώσει την προετοιμασία της. Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 την 1η Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο.

Το πρόγραμμα της Εθνικής:

24/7 Έναρξη Προετοιμασίας

5/8 Αναχώρηση για Ηράκλειο Κρήτης

8/8 Φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με το Ιράν

10/8 Φιλικό Ελλάδα-Ουγγαρία

11/8 Φιλικό Ελλάδα-Ιράν

11/8 Επιστροφή στην Αθήνα

16-18/8 Τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank»

21/8 Αναχώρηση για Κίνα

24/8 Φιλικό Ελλάδα-Ιορδανία

26/8 Φιλικό Ελλάδα-Κίνα

27/8 Φιλικό Ελλάδα-Τουρκία ή Σενεγάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News