Βίρτους Μπολόνια και Τενερίφη στον τελικό του Basketball Champions League

Μπάσκετ
Βίρτους Μπολόνια και Τενερίφη στον τελικό του Basketball Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 19:00 ο τελικός της διοργάνωσης στην Αμβέρσα- Στις 16:00 ο μικρός τελικός ανάμεσα σε Μπάμπεργκ και Αντβέρπ…

Βίρτους Μπολόνια και Τενερίφη διεκδικούν απόψε το τρόπαιο του Basketball Champions League (19:00, Novasports 5) στον τελικό της Αμβέρσας.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς διεκδικεί τον τέταρτο διαφορετικό ευρωπαϊκό της τίτλο μετά την Ευρωλίγκα (1998, 2001), το Κυπελλούχων (1990) και το FIBA EuroChallenge (2009). Η δε Τενερίφη θέλει να σηκώσει την κούπα για δεύτερη φορά στα τρία χρόνια «ζωής» της διοργάνωσης.

Οδηγός στην προσπάθεια της Βίρτους Μπολόνια θα είναι ο Κέβιν Πάντερ, που σήκωσε την κούπα πέρσι με την ΑΕΚ και χθες επελέγη στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αλλά και ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Χιτ Μάριο Τσάλμερς. Η ισπανική ομάδα ποντάρει στη χημεία, μιας και έχει τον ίδιο προπονητή (Τσους Βιντορέτα) και έξι παίκτες (Σαν Μιγκέλ, Ριτσότι, Νιάνγκ, Μπάσας, Αμπρομάιτις και Γουάιτ) από την ομάδα που πήρε τον τίτλο το 2017 στο «σπίτι» της.

Στη διαιτητική τριάδα του τελικού θα βρίσκεται ένας Έλληνας, ο Γιώργος Πουρσανίδης, μαζί με τον Γάλλο Γιοάν Ροσό και τον Λετονό Μάρτινς Κοζλόφσκις.

Στον μικρό τελικό (16:00) παρηγοριά ψάχνουν να βρουν οι δύο χαμένοι των ημιτελικών της Παρασκευής, η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση και η οικοδέσποινα Αντβέρπ.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News