Αρχίζει απόψε το Final Four του Basketball Champions League

Μπάσκετ
Αρχίζει απόψε το Final Four του Basketball Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίρτους Μπολόνια-Μπάμπεργκ και Αντβέρπ-Τενερίφη διεκδικούν το στέμμα της… ΑΕΚ…

Το τρίτο Final Four του Basketball Champions League αρχίζει απόψε στην Αμβέρσα και το βράδυ της Κυριακής θα γνωρίζουμε την ομάδα που θα διαδεχτεί στο θρόνο την ΑΕΚ.

Στον πρώτο ημιτελικό (19:30, Novasports 1) αναμετρώνται η Βίρτους Μπολόνια με την Μπάμπεργκ. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς διεκδικεί τον τέταρτο διαφορετικό ευρωπαϊκό της τίτλο μετά την Ευρωλίγκα (1998, 2001), το Κυπελλούχων (1990) και το FIBA EuroChallenge (2009). Οδηγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο Κέβιν Πάντερ, που σήκωσε την κούπα πέρσι με την ΑΕΚ, αλλά και ο δις πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Χιτ Μάριο Τσάλμερς. Η Μπάμπεργκ διεκδικεί τον πρώτο της διεθνή τίτλο στην παρθενική της παρουσία στο BCL. Ο Ταϊρίς Ράις, που κατέκτησε το 2014 την Ευρωλίγκα και ήταν MVP του Final Four με τη Μακάμπι, μαζί με τον Νίκο Ζήση που διεκδικεί τον 29ο τίτλο στην καριέρα του (!) είναι οι παίκτες με τη μεγαλύτερη εμπειρία.

Στον δεύτερο ημιτελικό (22:15, Novasports 1), η οικοδέσποινα Αντβέρπ θέλει να κάνει μια ακόμη υπέρβαση υποδεχόμενη την πρώτη κάτοχο του BCL, Τενερίφη. Η ομάδα του Βελγίου, που έχει κατακτήσει μόνο μια φορά το πρωτάθλημα και τρεις το Κύπελλο στην πατρίδα της, κυνηγά την ευρωπαϊκή υπέρβαση μπροστά στο κοινό της που εξαφάνισε τα εισιτήρια. Ο βραχύσωμος γκαρντ Πάρις Λι, που φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με την ΑΕΚ, και ο θηριώδης σέντερ Ισμαέλ Μπακό είναι παίκτες κλειδιά για τους οικοδεσπότες. Η Τενερίφη έχει τον ίδιο προπονητή (Τσους Βιντορέτα) και έξι παίκτες (Σαν Μιγκέλ, Ριτσότι, Νιάνγκ, Μπάσας, Αμπρομάιτις και Γουάιτ) από την ομάδα που το 2017 σήκωσε την κούπα στην έδρα της.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News