Σταμάτησαν τον Γιάννη και... έκαναν πάρτι οι Σέλτικς

Μπάσκετ
Σταμάτησαν τον Γιάννη και... έκαναν πάρτι οι Σέλτικς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγνώριστος ο Αντετοκούνμπο... παρόλο που πέτυχε 22 πόντους...

Έχοντας εξαιρετικό πλάνο αντιμετώπισης του Γιάννη Αντετοκούνμπο οι Μπόστον Σέλτικς πέρασαν επιβλητικά με 112-90 από το Μιλγουόκι κάνοντας το 0-1 στη σειρά. 

Ο Greek Freak ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από το μαρκάρισμα κυρίως του Αλ Χόρφορντ, αλλά και τις βοήθειες των υπολοίπων έχοντας μεν 22 πόντους αλλά με μόλις 4/16 δίποντα (πήρε μόνο 8 πόντους από το «ζωγραφιστό») και 5/10 βολές, αν και μέτρησε 3/5 τρίποντα. Μόνο ο Κρις Μίντλετον με 16 και ο Νίκολα Μίροτιτς με 13 πόντους έδωσαν βοήθειες στον 24χρονο σούπερ σταρ. 

Ο Ίρβινγκ με 26 πόντους, 11 ασίστ και 7 ριμπάουντ μαζί με τον Αλ Χόρφορντ που είχε 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 5 τάπες ξεχώρισαν από τους νικητές. Το δεύτερο ματς της σειράς θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Τετάρτης (3:00) και πάλι στο Μιλγουόκι. 

Το ματς 

Οι Σέλτικς άρχισαν εντυπωσιακά το παιχνίδι. Με τον Μπραντ Στίβενς να επιστρατεύει τα πεντάρια του πάνω στον Αντετοκούνμπο και βοήθειες από τους υπόλοιπους, αλλά και με τον Ίρβινγκ να είναι πολύ «ζεστός» έχτισαν διψήφια διαφορά, 10-21. Οι Μπακς ολοκλήρωσαν το δωδεκάλεπτο με 5/19 σουτ με τον ηγέτη τους να μετρά έναν πόντο με 0/3 σουτ. Το εξαιρετικό πλάνο των φιλοξενούμενων σε συνδυασμό με τη δράση του αναγεννημένου Χέιγουορντ οδήγησαν τη διαφορά στο +15, 25-40, με τα «ελάφια» να μετρούν 7/27 σουτ. Ο Μάικ Μπάντενχολζερ απέσυρε τον Γιάννη παρότι είχε αρχίσει να βρίσκει τρόπους να σκοράρει και το εγχείρημα λειτούργησε, καθώς το Μιλγουόκι έτρεξε ένα 15-0 και ισοφάρισε (40-40), ενώ με το τρίτο τρίποντο του Μίροτιτς πέρασε και μπροστά, 44-43, για να κλείσει το ημίχρονο με 50-52 υπέρ των «Κελτών». 

Οι Μπακς προσπέρασαν με τρίποντο του Αντετοκούνμπο στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, 54-53, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους Σέλτικς. Με τον Χόρφορντ να κάνει τρομερή δουλειά σε άμυνα πάνω στον Αντετοκούνμπο αλλά και επίθεση, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 12-0 και συνέχισαν φτάνοντας τη διαφορά τους και στο +21, 65-86, με 1:20 να απομένει στο δωδεκάλεπτο. Τα δύο τρίποντα του Γιάννη βοήθησαν τους γηπεδούχους να ρίξουν τη διαφορά στους δώδεκα, 80-92, στα 8:50 πριν το τέλος, ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια. Το δίδυμο Ίρβινγκ-Χόρφορντ συνέχισε τα… δικά του και μέσα σε δύο λεπτά η διαφορά εκτοξεύτηκε στους είκοσι, 80-100 αποθαρρύνοντας το Μιλγουόκι και τελειώνοντας το ματς.

Πηγή: sport-fm.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News