Το Ρέθυμνο του Βαγγέλη Ζιάγκου πίστεψε στα... μπασκετικά θαύματα...

Μπάσκετ
Το Ρέθυμνο του Βαγγέλη Ζιάγκου πίστεψε στα... μπασκετικά θαύματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανατροπή δεδομένων και προγνωστικών φέρνει την κρητική ομάδα μια ανάσα από την παραμονή...

Kαι όμως το Ρέθυμνο του Βαγγέλη Ζιάγκου πίστεψε στα μπασκετικά θαύματα...

Πριν από 20 ημέρες η κρητική ομάδα βρισκόταν στην 13η θέση της Basket League, δύο βαθμούς κάτω από την 12η και με πέντε αγώνες να απομένουν. Το μέλλον της κρητικής ομάδας έμοιαζε τουλάχιστον δυσοίωνο τότε. Με απολογισμό 3 νίκες σε 21 αγώνες, την 3η χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος και την 3η χειρότερη επίθεση, το Ρέθυμνο έμοιαζε καταδικασμένο να επιστρέψει στην Α2 ύστερα από οκτώ συναπτά χρόνια στην Basket League. Και ξαφνικά όλα άλλαξαν.

Ήταν πρωταπριλιά όταν το Ρέθυμνο έχανε εντός έδρας από τον Ολυμπιακό για 18η φορά σε 21 αγωνιστικές. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος έλεγε εκείνο το απόγευμα: "Η αποφασιστικότητα και η ψυχολογία των παιδιών, αυτά τα στοιχεία θα παίξουν ρόλο σε παιχνίδια που είναι ζωής και θανάτου. Αυτά τα ματς δεν κερδίζονται από τις τακτικές αλλά από τους παίκτες, την ψυχολογία και το πόσο πολύ θέλουμε να κερδίσουμε". Ο προπονητής του Ρεθύμνου αναφερόταν στα ματς με την Κύμη, τον Κολοσσό, τον Ήφαιστο, το Περιστέρι και τον Άρη, γνωρίζοντας ότι επρόκειτο για πέντε "τελικούς".

Καταπώς φαίνεται, το Ρέθυμνο μάλλον δεν θα χρειαστεί καν να κερδίσει το πέμπτο από αυτά τα παιχνίδια. Το 4/4 εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αποδειχθεί αρκετό για τους Κρητικούς, οι οποίοι μεταμορφώθηκαν πλήρως στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και έκαναν το comeback της χρονιάς, σώζοντας μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη. Πώς συνέβη αυτό; Οι λόγοι σίγουρα είναι πολλοί. Όλα όμως αρχίζουν από την επίθεση.

Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες το Ρέθυμνο ανέβασε κατά σχεδόν 15 πόντους το σκοράρισμά του σε σύγκριση με την υπόλοιπη σεζόν, βάζοντας 13,5 τρίποντα, δηλαδή 5,5 πάνω από τον φετινό μέσο όρο του. Εντυπωσιακή είναι όμως και η άνοδος των Κρητικών στα ποσοστά ευστοχίας. Επί 21 αγωνιστικές σούταραν με 47,9% στα δίποντα και με 31% στα τρίποντα. Στις νίκες με Κύμη, Κολοσσό, Ήφαιστο, Περιστέρι είχαν 58,9% στα δίποντα και 43,2% στα τρίποντα. Συν τοις άλλοις, μοίρασαν 7,2 ασίστ πάνω από τον μέσο όρο της χρονιάς και έκαναν περίπου ένα λάθος λιγότερο!

Το Ρέθυμνο στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια:

ΠόντοιΔίπονταΤρίπονταΒολέςΑσίστΛάθη

Το Ρέθυμνο στα πρώτα 21 παιχνίδια:

ΠόντοιΔίπονταΤρίπονταΒολέςΑσίστΛάθη

Πάνω από τους αριθμούς, βέβαια, είναι η κατάθεση ψυχής, η προσπάθεια, η πίστη. "Φαντάζει εντελώς δευτερεύον να συζητήσουμε για αριθμούς μετά από μία τόσο μεγαλειώδη διαδρομή, διαχείριση και αγωνιστική συμπεριφορά στις τελευταίες 4 αγωνιστικές. Θέλω να εκφράσω τον απόλυτο σεβασμό μου στους αθλητές της ομάδας και να πω πόσο περήφανος νιώθω που είχα την τύχη να είμαι προπονητής τους", έλεγε μετά τη νίκη-μισή σωτηρία επί του Περιστερίου ο Βαγγέλης Ζιάγκος.

Όσο για το ποιοι ήταν πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια; Ο Στιβ Μπαρτ τζούνιορ και ο Αντονι Χίκι. Στους τελευταίους τέσσερις αγώνες ο Μπαρτ έχει 22,5 πόντους και 5,3 ασίστ κατά μέσο όρο με 15/31 τρίποντα. Ο Χίκι, από τη μεριά του, είχε 15 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 8,7 ασίστ κατά μέσο όρο. Και φυσικά ένα ιστορικό τριπλ-νταμπλ στο ματς με τον Κολοσσό.

Αυτοί οι δύο και προ πάντων η προσθήκη του δεύτερου κατά την διάρκεια της χρονιάς, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την φυσιογνωμία, την ταυτότητα μιας ομάδας, που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι η... Ζάλγκιρις του ελληνικού πρωταθλήματος. Μία ομάδα που ουδείς υπολόγιζε. Και εάν δεν στραβώσει κάτι απελπιστικά πολύ την τελευταία αγωνιστική, θα ολοκληρώσει την Basket League ως το comeback story της χρονιάς.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News