Μπάσκετ

Το Παγκόσμιο Σχολικό Μπάσκετ έχει τζάμπολ στο Ηράκλειο

Σχολεία από ολόκληρο τον κόσμο έρχονται για τη μεγάλη διοργάνωση-Το Σάββατο η τελετή έναρξης...

Μια μεγάλη διοργάνωση, ένα τουρνουά που φέρνει κοντά μαθητές και μαθήτριες από ολόκληρο τον κόσμο, έρχεται στο Ηράκλειο. Πρόκειται βέβαια για το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ που θα διεξαχθεί από αύριο 12 μέχρι και τις 20 Απριλίου 2019 με την συμμετοχή 800 αθλητών από 31 χώρες από όλο τον κόσμο. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, το Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων  το Δήμο Χερσονήσου και την ΕΠΦΑΝΗ.

Σήμερα αναμένονται στο Ηράκλειο αποστολές σχολείων της Κίνας και της Χιλής ενώ την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ένα σχολείο της Αθήνας και ένα της Θεσσαλονίκης...

Πάνω από 30 χώρες από όλες σχεδόν τις περιοχές του πλανήτη στέλνουν τις σχολικές ομάδες που πρώτευσαν στο εσωτερικό τους πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης, για να διεκδικήσουν το παγκόσμιο τίτλο. Σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στη Περιφέρεια, δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες. Αναλυτικά σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν: 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Μια σπουδαία αθλητική διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, που θα στρέψει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στο νησί μας, καθώς το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αποτελεί μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον χώρο του σχολικού αθλητισμού. Με τη συμμετοχή νέων αθλητών από όλον τον κόσμο, η συγκεκριμένη αθλητική διοργάνωση αναβαθμίζει την Κρήτη στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη. Η Περιφέρεια Κρήτης από την πρώτη στιγμή στήριξε την προσπάθεια διεκδίκησης των αγώνων και συμμετέχει ενεργά στην άρτια και άριστη προετοιμασία τους, συγχαρητήρια στους 800 αθλητές-μαθητές από 31 χώρες που θα συμμετέχουν στους αγώνες, τα εύσημα σε όλους όσους συμβάλλουν, στους εκατοντάδες εθελοντές για την πραγματοποίηση πρωταθλήματος».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Ένα μεγάλο αθλητικό μαθητικό γεγονός με διεθνή εμβέλεια. Το Ηράκλειο και η Κρήτη αποτελούν τα τελευταία χρόνια αθλητικό προορισμό, ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές και τους εθελοντές για την μεγάλη αυτή προσπάθεια που θα στεφθεί με επιτυχία».

Ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνων Γιώργος Τερζάκης: «Η άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων, εκπαιδευτικών-γυμναστών, εθελοντών διασφαλίζουν την επιτυχία των αγώνων με πανελλαδικό και διεθνή χαρακτήρα. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξουν τους αγώνες που έχουν αθλητικό και παιδαγωγικό στόχο».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης: «Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μεγάλη, διεθνή αθλητική διοργάνωση. Ο Δήμος μας, καλωσορίζει για το σημαντικό αθλητικό γεγονός τους εκατοντάδες μαθητές που θα φιλοξενηθούν στις άρτιες ξενοδοχειακές υποδομές που διαθέτει η Χερσόνησος».

Ο Δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης: «Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε στη Κρήτη τους διεθνείς σχολικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διοργάνωση, συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την σημαντική δουλειά που έχει κάνει».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση που θα προβάλλει την Κρήτη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Συγχαρητήρια σε όλους για τους μαθητικούς αγώνες, και στους εθελοντές, με την συνεργασία  καταφέρνουμε να κάνουμε σημαντικά γεγονότα κάνοντας την Κρήτη αθλητικό προορισμό».

Ο Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Ρένος Πιτάλης: «Με χαρά συνδιοργανώνουμε ως ομοσπονδία τους αγώνες στην Ελλάδα, στην Κρήτη. Οι αγώνες διεξάγονται στο Κρήτη για τρείς κύριους λόγους: για τις καλές ξενοδοχειακές μονάδες, τις καλές μεταφορές, τις καλές αθλητικές υποδομές που υπάρχουν στο νησί. Το πρωτάθλημα θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία».

Η Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου Μαρία Καλουδιώτη: «Ευχαριστίες σε όλους τους συνδιοργανωτές για την προετοιμασία των αγώνων, ειδικά στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής τον κ. Τερζάκη για την επιμονή του να φέρει στο Ηράκλειο τους αγώνες. Το Ηράκλειο μπορεί να γίνει αθλητικός προορισμός».

Η εκπρόσωπος επιστημών φυσικής αγωγής Ροδούλα Σπετσωτάκη: «Πρόκειται για εντυπωσιακούς αγώνες συγχαίρουμε τους εμπνευσμένους εκπαιδευτικούς για τις δράσεις που θα υλοποιήσουν στη διάρκεια διεξαγωγής του πρωταθλήματος».

Μασκότ ο «γρύπας»

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε και η μασκότ των αγώνων, που είναι ο μυθικός γρύπας που σχεδίασε η εικαστικός Άννα Χιλιετζάκη. Είναι βέβαια ένα σύμβολο για την πόλη του Ηρακλείου

Η Τελετή Έναρξης θα γίνει το  Σάββατο 13 Απριλίου  2019  στις  19:30 στο Κεντρικό Κλειστό Γήπεδο  «Δύο Αοράκια».

Η ημέρα των Εθνών θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  16 Απριλίου 2019 από τις

16:00 έως τις 20:00στην  Πλατεία  Ιδης (Σταυρό της Πόλης). Ημέρα που οι αποστολές θα έχουν ρεπό σε αγωνιστικό επίπεδο.

  • Οι τελικοί αγώνες, οι απονομές και η τελετή λήξης θα γίνει την Παρασκευή 19 Απριλίου από τις 16:00 έως τις 21:00
  • Tο πρόγραμμα των αγώνων στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.greece-wscb2019.gr/?page_id=400&lang=el

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια