Ηρόδοτος: Καμάρι της Αλικαρνασσού και στο μπάσκετ...

Μπάσκετ
Ηρόδοτος: Καμάρι της Αλικαρνασσού και στο μπάσκετ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πρωταγωνιστές της ομάδας μίλησαν για το εφηβικό πρωτάθλημα Κρήτης που κατέκτησαν...

"Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή"...

Με αυτή τη φράση ο προπονητής των εφήβων του Ηροδότου Σπύρος Γκοργκολής έδωσε χθες το στίγμα του για τη μεγάλη επιτυχία των αθλητών του, που αν και πήγαν με τον τίτλο του αουτσάιντερ στο Φάιναλ Φορ του Ρεθύμνου, το βράδυ της περασμένης Κυριακής ήταν αυτοί που σήκωσαν την κούπα και στέφθηκαν πρωταθλητές Κρήτης! Ο Πατρινός που ήρθε στο Ηράκλειο για να εργαστεί σαν πολιτικός μηχανικός, έσταζε μέλι μιλώντας για τα παιδιά του, τονίζοντας πόσο δύσκολος αντίπαλος ήταν το Ηράκλειο: "Κερδίσαμε μια ομάδα με παράδοση, μια ομάδα με τη σφραγίδα ενός κορυφαίου προπονητή, του Γιώργου Μακράκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την επιτυχία", είπε ο κόουτς στη χθεσινή αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV για να προσθέσει o συνεργάτης του Μιχάλης Σταματάκης: "Ξέρουμε πόσο σημαντικό ήταν για την κοινωνία της Νέας Αλικαρνασσού αυτό που πετύχαμε. Το αξίζαμε και τα καταφέραμε κόντρα σε δυνατό πραγματικά αντίπαλο. Γενικότερα έγιναν τέσσερα παιχνίδια που άξιζε να δει ο κόσμος και αξίζουν τα εύσημα και οι υπόλοιπες ομάδες".

                                 "Ο MVP και το σύνθημα στο μπλουζάκι"

Κορυφαίος για τον Ηρόδοτο παίκτης στο Φάιναλ Φορ ήταν ο δημιουργός (πλέι μέικερ) αλλά και εκτελεστής Θεόδωρος Χνάρης. Μιλώντας χθες στην εκπομπή τόνισε πως είχε από μικρός το όνειρο να κάνει καριέρα μπασκετμπολίστα για να σημειώσει: "Και αυτό το κύπελλο όμως που κρατάμε απόψε μαζί μας ήταν ένα όνειρο. Κανείς δεν περίμενε να το κατακτήσουμε αλλά να που τα καταφέραμε!" Όσο για το μπλουζάκι που κρατούσε στα αποδυτήρια μετά τον τελικό της Κυριακής (με τη φράση "είσαστε αφαιρεμένα"), μας εξήγησαν παίκτης και προπονητής: "Είναι μια φράση που μας λέει συχνά ο κόουτς και μας έφερε γούρι", είπε ο Χνάρης για να προσθέσει ο κόουτς Γκοργκολής: "Στην τοπική διάλεκτο που έχουμε στην Πάτρα συνηθίζουμε αυτή τη λέξη. Δεν την ήξεραν τα παιδιά και τους έμεινε. Να που έμεινε στο μυαλό τους για καλό!"

Αξίζει να διαβάσετε όμως και τι έγραψαν στη σελίδα τους στο Facebook τα μέλη του σωματείου φίλων Ηροδότου "Αντώνης Καργιωτάκης" που είναι δίπλα και σε αυτά τα παιδιά: "Πόσο πιο όμορφα να ξεκινήσει ένας μήνας για όλη τη κυανόλευκη οικογενεια;;;Τα παιδιά του εφηβικού τμήματος κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο σε ενα τελικό για σκληρά νεύρα απέναντι στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ με σκορ 68-63...Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας...Ευχόμαστε καλη επιτυχία στα προκριματικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος...!!"

               

                    Η παράδοση του Ηροδότου στο μπάσκετ

Η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ηροδότου έχει τέσσερις δεκαετίες ιστορίες στα τοπικά πρωταθλήματα της Κρήτης, ωστόσο κατέκτησε το πρώτο της Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Ανδρών Ε.ΚΑ.Σ.Κ. το 2004-05. Στη συνέχεια ήταν αρκετές οι συμμετοχές της και στη Γ΄Εθνική.

*Η γυναικεία ομάδα καλαθοσφαίρισης του Ηροδότου είναι και το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου με τις μεγαλύτερες διακρίσεις!

Το 1988, η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική, υποβιβάστηκε αλλά επέστρεψε το 1991.

Η πενταετία 1991-1996 ήταν η σημαντικότερη στην ιστορία του συλλόγου σε μπασκετικό επίπεδο και από τις σημαντικότερες για τον σύλλογο γενικότερα. Αξίζει να προσθέσουμε την παρουσία της Αλεξίας Τριαλώνη που κάνοντας όνομα παίζοντας στον Ηρόδοτο έκανε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News