default-image

Ζήσης: Η ΑΕΚ θα έχει 15.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ

Μπάσκετ
Ζήσης: Η ΑΕΚ θα έχει 15.000 κόσμο στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έλληνας διεθνής για τα παιχνίδια της Ένωσης με την ομάδα του, τη Μπάμπεργκ...

Ο Νίκος Ζήσης που ανδρώθηκε στην ΑΕΚ έκανε δηλώσεις ενόψει των δύο αγώνων της Ένωσης με την ομάδα του (Μπάμπεργκ) στα προημιτελικά του  Basketball Champions League...

Αναλυτικά όσα είπε:

- Για τις 14 νίκες σε 16 αγώνες με τον Περέγκο στον πάγκο: 

«Φυσικά βρισκόμαστε σε εξαιρετικό σερί. Ο κόουτς έκανε κάποιες αλλαγές, αλλά πιστεύω ότι πάντα υπήρχαν δυνατότητες. Έχουμε ένα καλό μίγμα έμπειρων παικτών με νεαρούς που έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Πρόσφατα έχουμε κερδίσει κάποια οριακά παιχνίδια και το Κύπελλο, που ήταν σημαντικό για την αυτοπεποίθησή μας. Την ίδια ώρα, γνωρίζουμε ότι θα έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε της σεζόν και πρέπει να παίξουμε κόντρα στις top ομάδες». 

- Για τις αλλαγές που έκανε ο νέος προπονητής: 

«Ήρθε με ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ επιθετικά και να έχουμε μεγαλύτερη συνοχή στην άμυνα. Νωρίτερα δίναμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο ατομικό ταλέντο μας. Μετά από την εμπειρία που έχω αποκτήσει, μπορώ να πω ότι είναι καλύτερο να συμμετέχει κάθε παίκτης στην ομάδα και να τη βοηθάει να φτάνει σε νίκες. Η εμπειρία μου λέει ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για να έχει επιτυχημένη πορεία σε βάθος χρόνου μια ομάδα». 

- Για τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ στους «8» του BCL: 

«Η ΑΕΚ είναι σπουδαία ομάδα και πρέπει να τους συγχαρούμε για τη σεζόν τους. Κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας και το BCL την περσινή σεζόν. Φέτος, έχουν μεγάλη πίεση για να επαναλάβουν την επιτυχία τους και είναι τρομερό που κερδίζουν, παρά το δύσκολο πρόγραμμα». 

-Τι πρέπει να διαφοροποιήσει η Μπάμπεργκ στα δύο παιχνίδια της με την ΑΕΚ για τους «8» της διοργάνωσης συγκριτικά με εκείνα των ομίλων... 

«Οι αγώνες των ομίλων είναι διαφορετικοί και δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά της νοκ-αουτ φάσης. Η ΑΕΚ είναι μια αρκετά αθλητική ομάδα της οποία αρέσει να παίζει σε ανοικτό γήπεδο. Έχει ένα μεγάλο ρόστερ και είναι αρκετά καλά προπονημένη από τον Λούκα Μπάνκι. Θα είναι δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια αλλά οι πιθανότητες είναι 50-50. Ίσως τα πάντα να κριθούν από τα τελευταία plays του κάθε αγώνα». 

-Για την ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο ΟΑΚΑ: 

«Έχω ήδη μιλήσει στα παιδιά για αυτή. Η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική σε άλλο επίπεδο με τα παιχνίδια των ομίλων. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν 15.000 οπαδοί στο κλειστό. Θα είναι τρέλα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News