«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος - Θρήνος στον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ
«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος - Θρήνος στον Παναθηναϊκό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ

Πένθος για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, αφού μετά τον Παύλο, έφυγε από τη ζωή και ο αδερφός του Θανάσης Γιαννακόπουλος, ίσως ο πιο αγαπημένος παράγοντας στην ιστορία του Τριφυλλιού.

Μεγάλο το κενό για την Παναθηναϊκή οικογένεια, μετά το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου, ενός από τους πιο ιστορικούς και εμβληματικούς ηγέτες στην ιστορία του συλλόγου.

H κηδεία του Θανάση Γιαννακόπουλου θα γίνει την Τρίτη 26/3. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο.

Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ

"Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει."

Αλ. Τσίπρας: Η απώλεια του Θανάση Γιαννακόπουλου αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού

«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος άφησε το θετικό αποτύπωμά του στην ελληνική επιχειρηματικότητα και υπηρέτησε το μπάσκετ και τον Παναθηναϊκό με ευπρέπεια και πολλή αγάπη. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του επιχειρείν και του ελληνικού αθλητισμού. Συλλυπητήρια στους οικείους του», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Twitter για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έβαζε όλη τη ψυχή του σε ό,τι κι αν έκανε. Με πάθος μπήκε στις επιχειρήσεις, με πάθος και στον αθλητισμό. Και πάντα διατηρούσε την ανθρωπιά του. Και την ταπεινότητα του αυτοδημιούργητου. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον κόσμο του Παναθηναϊκο

Ποιος ήταν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος (1931-2019) ,σύμφωνα με το wikipedia, ήταν Έλληνας βιομήχανος και πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη.

Δραστηριοποιήθηκε στον χώρο της φαρμακευτικής, όπου και ήταν ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ, της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Στο παρελθόν είχε διατελέσει για αρκετά χρόνια σύμβουλος της ΕΠΟ.

Από το 1992 υπήρξε συνιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού μαζί με τον αδερφό του Παύλο αλλά το 2012 παρέδωσε την διοίκηση στον γιο του αδερφού του, Παύλου, Δημήτρη. Ανέλαβε την προεδρία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού από το 1999 έως το 2009.

Επίσης υπήρξε πρόεδρος του επαγγελματικού τμήματος βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού την περίοδο 2008-09. Για τον παρορμητικό χαρακτήρα του εντός των γηπέδων όταν βλέπει να αδικείται ο Παναθηναϊκός αποκαλείται και τυφώνας.

Πέθανε στις 19 Μαρτίου 2019 στο νοσοκομείο Υγεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News