Οι παρέες γράφουν "Αθλητικές Ιστορίες" και στο μπάσκετ

Μπάσκετ
Οι παρέες γράφουν "Αθλητικές Ιστορίες" και στο μπάσκετ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου ετοιμάζει πρωτάθλημα και... μουσείο!

Οι "Αθλητικές Ιστορίες" από την πρώτη μέρα, από το πρώτο Σάββατο που δημοσιεύτηκαν έχουν δείξει πως σκοπός τους είναι η ανάδειξη των προσώπων που έβαλαν τις βάσεις για να χτυπάει δυνατά η καρδιά του αθλητισμού στο Ηράκλειο, την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα. Δε θα μπορούσαμε λοιπόν παρά να είμαστε δίπλα στην νέα προσπάθεια από τους ανθρώπους του μπάσκετ, με την ίδρυση του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης στην πόλη να δημιουργεί νέα δεδομένα και να στέλνει μόνο αισιόδοξα μηνύματα για όσους αγαπούν το άθλημα.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων μπάσκετ που θα γίνει το 2020 στο Ηράκλειο αλλά και το όνειρο του "Μουσείου του Μπάσκετ" που μπορεί να γίνει πραγματικότητα, δείχνει πως η μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης δεν είναι μόνο...ποδοσφαιρική! Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV φιλοξενήθηκαν χθες τρία πρόσωπα με σπουδαίο ρόλο στους Βετεράνους του μπάσκετ, όχι μόνο στην πόλη του Ηρακλείου αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Ο παλαιότερος όλων Μιχάλης Δασκαλάκης, ο Ηρακλής Σφακιανάκης και ο Δημήτρης Δότσιος. Στην προσωρινή διοίκηση του συνδέσμου έχουν τρεις θέσεις "κλειδιά". Πρόεδρος, γενικός γραμματέας και ταμίας αντίστοιχα. 

Ας γράψουμε όμως δυο λόγια για τον καθένα ξεχωριστά αφού τονίσουμε-για να μην παρεξηγηθούμε-πως θα αναφερθούμε σήμερα στα τρία αυτά πρόσωπα που βρέθηκαν χθες στην εκπομπή χωρίς ωστόσο να θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν από αυτούς που έκαναν την αρχή για τον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου (Σ.ΒΕ.Κ.Η).

Μιχάλης Δασκαλάκης: Τον έχουμε φιλοξενήσει στο παρελθόν στις "Αθλητικές Ιστορίες" (στην κεντρική φωτογραφία σημειώνει καλάθι σε αγώνα του 1969). Ό, τι και να γράψουμε θα είναι λίγο. Τεράστια η προσφορά του ανθρώπου με το "Α" κεφαλαίο. Όταν το 1968 έβλεπε στο Καλλιμάρμαρο την μπασκετική ΑΕΚ να φέρνει το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο (σε οποιοδήποτε άθλημα) στην Ελλάδα σκεφτόταν πως το αγαπημένο του άθλημα πρέπει και στην πόλη καταγωγής του να κάνει άλματα. Και με την δική του συνδρομή όπως βέβαια και με αυτή του Μανόλη Παπακαλιάτη, του Παύλου Βαρζακιάν και του Νίκου Τούλη, με τη δική του παρέα δηλαδή, τα έκανε! Ο ίδιος φρόντισε για μια 20ετία να δώσει τα "φώτα του" και στο γυναικείο μπάσκετ και να δημιουργήσει μόνο φίλους και φίλες, έχοντας τον απόλυτο σεβασμό ολόκληρης της μπασκετικής Ελλάδας...

Ηρακλής Σφακιανάκης: Το ταλέντο που όταν ξεκινούσε εντυπωσίαζε σαν έφηβος και έδειχνε ικανός για μια μεγάλη καριέρα, έγινε προπονητής...από τα 22 του! Συνεργάστηκε με σπουδαίους αθλητές στην Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα με αποκορύφωμα την Εθνική Ενόπλων του μπάσκετ και με τη δραση του και τις οργανωτικές του ικανότητες υπόσχεται πολλά για τον νέο σύνδεσμο! Τον είχε βραβεύσει ο Μιχάλης Δασκαλάκης πριν 30 περίπου χρόνια όταβ ήταν έφηβος(η φωτογραφία που ακολουθεί)...

Ο Ηρακλής Σφακιανάκης είχε όμως και σαν προπονητής... παίκτη τον Δημήτρη Δότσιο! Έτσι συνδέεται και με τους δύο...

Δημήτρης Δότσιος: Ο Θεσσαλονικιός που έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ηρακλειώτικου μπάσκετ αφού ήταν "παρών" στη μεγαλύτερη του στιγμή: Στην άνοδο του Ο.Α.Α. Ηράκλειο για πρώτη φορά στην Α1.

Όπως ήταν παρών και στην επόμενη άνοδο, φτάνοντας από τα μικρά κλειστά στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας με την...παρέα της Δουκος Μποφόρ.

Καλη επιτυχία να ευχηθούμε στον Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου και οι "Αθλητικές Ιστορίες" ανανεώνουν το ραντεβού μαζί τους...

                                       

                                        Η ίδρυση του Συνδέσμου

Σε μια ιστορική συγκέντρωση 62 αθλητές-τριες του μπάσκετ αποφάσισαν ομόφωνα την ίδρυση του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου (Σ.ΒΕ.Κ.Η.)

Βασικοί στόχοι, η αγωνιστική αφύπνιση των βετεράνων του μπασκετ στην πόλη αλλά και της νεότερης γενιάς, και η εκπροσώπηση του Ηρακλείου σε Πανελλαδικές, αλλά και διεθνείς διοργανώσεις και μάλιστα σε αρκετές (και όχι μόνο μία) ηλικιακές κατηγορίες. Στη συνάντηση που έγινε στο Παγκρήτιο Στάδιο, βρέθηκαν ιστορικές φυσιογνωμίες για το μπάσκετ του Ηρακλείου και υπήρξε μεγάλη συγκίνηση. Έτσι έγινε η αρχή για την συγκρότηση μιας προσωρινής διοίκησης, η οποία θα «τρέξει» τα θέματα, μέχρι την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και τη διενέργεια εκλογών, προκειμένου να αναδειχθεί ένα μόνιμο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα εκλεγεί από τους Βετεράνους αθλητές και αθλήτριες μπάσκετ του Ηρακλείου.

Στην προσωρινή διοίκηση, πρόεδρος είναι ο Μιχάλης Δασκαλάκης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Τούλης, γραμματέας ο Ηρακλής Σφακιανάκης, ταμίας ο Δημήτρης Δότσιος και μέλη ο Γιάννης Ράλλης, η Εβελίνα Μπάκιντα και η Αγγελική Φραγκάκη.

Οι Βετεράνοι συμφώνησαν στο ότι ο αριθμός των 62 μελών που ξεκινούν αυτήν την προσπάθεια, πολύ σύντομα θα αυξηθεί σημαντικά, και είναι γεγονός ότι αρκετοί παλιοί αθλητές και παράγοντες, που δεν ήταν παρόντες στην πρώτη συγκέντρωση, έχουν ήδη ενημερώσει, για τη συμμετοχή τους σε αυτό το εγχείρημα που πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα πετύχει...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News