Ραντεβού με την ιστορία έχει η ΑΕΚ

Μπάσκετ
Ραντεβού με την ιστορία έχει η ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο στο Διηπειρωτικό κόντρα στην Φλαμένγκο είναι η Ένωση…

Ραντεβού με την ιστορία, με στόχο να αυξήσει κατά ένα τα ήδη τρία διεθνή της τρόπαια έχει η ΑΕΚ, που απόψε (23:00, ΕΡΤ Sports) αντιμετωπίζει τη Φλαμένγκο στο… «σπίτι» της, στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.

Η «Ένωση» ξεπέρασε εμφατικά το εμπόδιο της Σαν Λορέντζο, τροπαιούχου Λατινικής Αμερικής, στον ημιτελικό της Παρασκευής (86-64), αλλά η αποστολή της στη Βραζιλία δεν έχει ολοκληρωθεί και θέλει να τη φέρει εις πέρας επιστρέφοντας με την κούπα στην Αθήνα. Ο Λούκα Μπάνκι θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα του Βασίλη Ξανθόπουλου, που ταλαιπωρείται από μία κάκωση στον σκαφοειδή του αριστερού του ποδιού.

Η Φλαμένγκο, που στον ημιτελικό συνέτριψε 90-58 τους Όστιν Σπερς, είναι τρίτη στο τρέχον πρωτάθλημα Βραζιλίας με ρεκόρ 15-4. Έχει χάσει δύο φορές από την Πινέιρος (61-74 και 81,-73) και εκτός από τη Φράνκα (84-77) και την Παουλιστάνο (97-84). Έχει ήδη κατακτήσει το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2014 νικώντας σε διπλούς αγώνες στο Ρίο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (ήττα με 69-66 στο πρώτο, νίκη 90-77 στο δεύτερο).

Στο ρόστερ της ξεχωρίζει σαν όνομα ο Άντερσον Βαρεζάο. Ο 36χρονος σέντερ, που το 2006 είχε προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στον Νίκο Ζήση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ιαπωνίας, μετρά 711 συμμετοχές στο ΝΒΑ σε Καβαλίερς και Γουόριορς. Διεθνείς με τη Βραζιλία είναι επίσης ο φόργουορντ Μαρκίνιος Σόουζα κι ο σέντερ Ράφα Μινέιρο. Αυτός πάντως που εντυπωσιάζει από την ομάδα του Γκουσταβίνιο είναι ο Αργεντινός γκαρντ Φράνκο Μπάλμπι και ο Μπαχαμέζος φόργουορντ Ντέιβιντ Νέσμπιτ.

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News