Στις 17:00 στα «Δύο Αοράκια» ο τελικός του Κυπέλλου Eλλάδας

Μπάσκετ
Στις 17:00 στα «Δύο Αοράκια» ο τελικός του Κυπέλλου Eλλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ διεκδικούν το τρόπαιο παρουσία μαθητών και αθλητών…

Ο πρώτος εγχώριος τίτλος στο μπάσκετ κρίνεται σήμερα (17:00) στα «Δύο Αοράκια» όπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Κυπέλλου Ελλάδας παρουσία περισσότερων από 3500 αθλητών και μαθητών της Κρήτης, σε μία γιορτή του μπάσκετ.

Και μπορεί οι πράσινοι να εμφανίζονται ως το φαβορί της συνάντησης αφού ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε τελικό μετά από 20 χρόνια, ωστόσο οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου εμφανίζονται έτοιμοι να διεκδικήσουν το τρόπαιο.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ανταμώσουν μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ενώ η πρώτη ήταν πριν από 37 χρόνια. Στις 30 Ιουνίου 1982, οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στο κατάμεστο Παλαί Ντε Σπορ σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο ΠΑΟΚ κρατούσε τη νίκη για περίπου 40 λεπτά καθώς τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, ο Βίδας με έμμεσο τρίποντο έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 63-65 και φυσικά το τρόπαιο.

«Είμαστε χαρούμενοι που μετά από 20 χρόνια παίζουμε ξανά σε τελικό. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σεζόν και για όλους στο σύλλογο είναι κίνητρο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζοντας μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης», σχολίασε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τρόπος, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να κατακτήσουμε το Κύπελλο», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Hλίας Παπαθεοδώρου και συνέχισε:

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι αντίπαλος με ένα προπονητή όπως ο Ρικ Πιτίνο. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μας θα κάνουν το καλύτερο για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε έναν μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε όλοι».

«Εγώ είμαι ενθουσιασμένος. Κάθε προπόνηση που κάνω είναι σαν να πρόκειται για την τελευταία της ζωής μου. Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργώ. Χαιρόμαστε πολύ που θα παίξουμε μπροστά σε νέα παιδιά, όλα γίνονται για τα νέα παιδιά και θέλουμε να τα εμπνεύσουμε για να αγαπήσουν το παιχνίδι του μπάσκετ. Όλοι μιλούν για τα νησιά, όμως δεν μπορώ να δω αυτό που λέει όλος ο κόσμος, γιατί γυρίζω αμέσως στο ξενοδοχείο μετά από την κούραση όλης της μέρας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες να απολαμβάνουν το παιχνίδι του μπάσκετ και την ομορφιά του, όχι την αντιπαλότητα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι μάχη. Κι εγώ όταν ήμουν κολέγιο ήθελα να σκοτώσω τον αντίπαλο, αλλά όχι όταν τελείωνε το παιχνίδι. Όταν κέρδιζαν τούς έδινα τα εύσημα. Πρέπει όλοι να σεβόμαστε το ευ αγωνίζεσθαι και να σκέφτεστε ότι είστε όλοι Έλληνες. Συμπεριλαμβανομένου και εμού!», είπε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ρικ Πιτίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News