Μπάσκετ

Απολογήθηκε ο Ολυμπιακός, αύριο η απόφαση

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν -1 και όχι -6 για την αποχώρηση τους από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό…

O Ολυμπιακός απολογήθηκε σήμερα στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για την αποχώρησή του στο ημίχρονο του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου ζήτησε να δικαστεί με βάση το δίκαιο της ΕΟΚ και όχι αυτό του ΕΣΑΚΕ (με το οποίο κλήθηκαν), κάτι που σημαίνει ότι η τιμωρία του ενδεχομένως να πέσει από τους έξι βαθμούς στον έναν ή στον δύο.

Την "ερυθρόλευκη" ΚΑΕ εκπροσώπησαν οι δικηγόροι και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας Χρήστος Μπαφές, οι οποίοι εξήγησαν στον αθλητικό δικαστή για ποιο λόγο αποχώρησε στο ημίχρονο και όχι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, προσκομίζοντας παράλληλα έγγραφα με όλες τις ενέργειες που έχει κάνει στο παρελθόν γύρω από την κατάσταση που επικρατεί στην διαιτησία του ελληνικού μπάσκετ.

Ποια είναι όμως η ουσία;

Ο Ολυμπιακός επικαλέστηκε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, κατά τις οποίες μία ομάδα κλήθηκε να δικαστεί για μία υπόθεση με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ αλλά τελικά δικάστηκε με αυτό της ΕΟΚ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στην πρώτη περίπτωση οι "ερυθρόλευκοι" θα κινδυνεύσουν (στην χειρότερη περίπτωση) με αφαίρεση έξι βαθμών, ενώ στην δεύτερη (με το δίκαιο της ΕΟΚ) με έναν ή δύο.

Όλο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας... μάχης χαρακωμάτων που έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα μεταξύ των δύο "αιωνίων" με αφορμή όσα έγιναν στον ημιτελικό της Τετάρτης (13/2). Ακολούθησαν δηλώσεις και ανακοινώσεις εκατέρωθεν, με τον μεν Παναθηναϊκό να ζητάει την παραδειγματική τιμωρία των "ερυθρόλευκων", τον δε Ολυμπιακό να ζητάει την εξαίρεση των τριών διαιτητών του Κυπέλλου από κάθε μελλοντικό αγώνα του και τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να διεξάγονται με ξένους διαιτητές.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια