Ακόμα και κίνδυνος αποβολής για Ολυμπιακό

Μπάσκετ
Ακόμα και κίνδυνος αποβολής για Ολυμπιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μπορεί να προκάλεσε έκπληξη, αλλά ήταν μια εξέλιξη που πολλοί περίμεναν πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά… μαζεμένα στην ΕΟΚ και την ΚΕΔ και παρότι τους τελευταίους μήνες απείχαν από τις κληρώσεις και έμοιαζαν να μην ασχολούνται με όσα γίνονται στην ομοσπονδία, η δυσαρέσκειά τους ήταν δεδομένη. Ο ορισμός των Αναστόπουλου, Παναγιώτου και Μάνου στον ημιτελικό θεώρησαν στον Ολυμπιακό πως ήταν ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά της ΚΕΔ και πιστεύουν πως δικαιώθηκαν με τα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

Πρακτικά η απόφαση για αποχώρηση στο ημίχρονο είχε ληφθεί πολύ πριν την ανάπαυλα του αγώνα, μετά τα σφυρίγματα στις αρχές των δύο πρώτων δεκαλέπτων, και απλώς οριστικοποιήθηκε όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ευθύς εξ αρχής από πλευράς Ολυμπιακού λεγόταν πως δεν λογαριάζουν σε συνέπειες για αυτή τους την απόφαση. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει τιμωρία (αφαίρεση από έναν ως έξι βαθμούς, ανάλογα αν δικαστούν οι Πειραιώτες με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ ή με αυτό της ΕΟΚ, κάτι που είναι στην ευχέρεια του δικαστή), καθώς πέρα από τον ημιτελικό που χάνεται θα υπάρξει και αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ωστόσο η διοίκηση της ΚΑΕ πήρε μια συνειδητή απόφαση και τη στηρίζει μέχρι τέλους. Ακόμη κι αν αυτό στοιχίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ή και τον ρίξει ακόμη χαμηλότερα στην κατάταξη...

Ενδιαφέρον έχει ποια στάση θα κρατήσει ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Αν δηλαδή θα έχει ανάλογη αντίδραση στα προσεχή εγχώρια ματς, ειδικά στα play offs ή και στους τελικούς. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως αν οι «ερυθρόλευκοι» επιλέξουν να αποχωρήσουν ξανά ή να μην κατέβουν σε κάποιον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τότε θα κριθούν υπότροποι και ο κανονισμός της ΕΟΚ προβλέπει πως θα διαγραφούν για έναν χρόνο από τις εθνικές κατηγορίες, δηλαδή θα… εξαφανιστούν από τις εγχώριες διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Πάντως στον Ολυμπιακό καθιστούν σαφές πως αυτή η αντίδραση θα είναι μόνο η αρχή. Είναι αποφασισμένοι να πάνε στα άκρα και θεωρούν πως σε αυτή τους τη στάση έχουν και τη στήριξη του κόσμου, που εκφράστηκε χθες βράδυ στο ΣΕΦ με την παρουσία πάνω από 1.000 οπαδών κατά την επιστροφή της αποστολής από το ΟΑΚΑ

Πηγή: sport-fm..

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News