Αγκάλιασε την πρωτιά η ΑΕΚ με νίκη στη Λιθουανία

Μπάσκετ
Αγκάλιασε την πρωτιά η ΑΕΚ με νίκη στη Λιθουανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε 84-65 της Λιετκαμπέλις για την 13η αγωνιστική του Basketball Champions League

Μία νίκη μακριά από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Γ' όμιλο του Basketball Champions League βρίσκεται η ΑΕΚ, μετά το διπλό της στην πόλη Πανεβέζις της Λιθουανίας απέναντι στη Λιετκαμπέλις (84-65) για την 13η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν εντυπωσιακά διαστήματα, είχαν και κάποια "νεκρά", πήραν όμως το αποτέλεσμα και με νίκη επί της Αντβέρπ στο ΟΑΚΑ θα εξασφαλίσουν την πρωτιά που θα τους δώσει μια καλύτερη κλήρωση απέναντι σε ομάδα που θα έχει τερματίσει τέταρτη στον όμιλό της. Αν ηττηθούν, τότε θα πρέπει να χάσει και η Χάποελ Ιερουσαλήμ με την οποία αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν, αλλά υπερτερούν στη διαφορά πόντων.

Απολαυστικός σε ακόμη ένα ματς ο Βινς Χάντερ, έκανε εκπληκτική δουλειά σε όλους του παιχνιδιού, ο Γιόνας Ματσιούλις ήταν καθοριστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Μάλκολμ Γκρίφιν - Ντελρόι Τζέιμς έδωσαν βοήθειες, ο Τζόρνταν Θίοντορ προτίμησε τη δημιουργία από το σκοράρισμα και η ομάδα του Λούκα Μπάνκι προχωρά με στόχο να είναι πανέτοιμη στα νοκάουτ, στα οποία δεν θα βρεθούν οι Λιθουανοί οι οποίοι αποκλείστηκαν και μαθηματικά. Μαχητική η Λιετκαμπέλις, δεν μπορούσε να διεκδικήσει όμως κάτι περισσότερο ενώ το συμβάν με τον Βάιντας Καρινιάουσκας ήταν ακόμη "φρέσκο".

ΛΙΕΤΚΑΜΠΕΛΙΣ (Τσάνακ): Ντίμετς 12 (6 ριμπάουντ), Κουλβιέτις 9 (3/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Ρουμπτσαβίτσιους, Σίνοβετς 8, Γουίλσον 9 (6 ριμπάουντ), Γιασάιτις 10 (2 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Κούπσας 7, Ταρόλις 6, Βαλίνσκας 4.

ΑΕΚ (Μπάνκι): Γκρίφιν 11 (1), Τζέιμς 11, Ρογκαβόπουλος, Τσαλμπούρης 2, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χάντερ 25 (12/13 δίποντα, 1/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 κοψίματα), Λαρεντζάκης 8 (1), Ματσιούλις 18 (5/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Σαντ-Ρος 2, Θίοντορ 7 (7 ασίστ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News