Το κλειστό στα Άνω Λιόσια που προορίζεται για έδρα της μπασκετικής ΑΕΚ

Μπάσκετ
Το κλειστό στα Άνω Λιόσια που προορίζεται για έδρα της μπασκετικής ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η χωρητικότητα του μπορεί να φτάσει στις 9.000 (άνετες) θέσεις...

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων είναι ο χώρος στον οποίο θέλει ο Μάκης Αγγελόπουλος να στεγάσει το μακροπρόθεσμο όραμά του για το τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ καθώς πρόκειται για μια εξαιρετική εγκατάσταση που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2001, παραδόθηκε προς χρήση στις αρχές του 2004 και περιμένει έναν μόνιμο "οικοδεσπότη" που θα προσελκύσει χιλιάδες θεατές.

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας φιλοξένησε τα αθλήματα του τζούντο και της πάλης, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σεπτεμβρίου του 2004 έγιναν εκεί οι αγώνες του Μπότσια. Η χωρητικότητά του ξεκινά από τους +6000 θεατές, μπορεί να φτάσει ακόμη και τους +9000 αν ανοίξουν οι πτυσσόμενες εξέδρες που φτάνουν μέχρι τον αγωνιστικό χώρο, οι θέσεις είναι πραγματικά ολοκαίνουργιες (λείπουν ελάχιστες, περίπου 30 σε όλο τον χώρο) και κάθε φίλαθλος έχει αρκετό χώρο για τα πόδια του σε αντίθεση με το μέσο ελληνικό γήπεδο.

Η ΑΕΚ θέλει να ενοικιάσει το κέντρο (ξεπερνά τα 65 στρέμματα μαζί με τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τους χώρους στάθμευσης) για πολλά χρόνια, ώστε εκεί να κατασκευαστούν συμπληρωματικοί χώροι και για τις ακαδημίες της ομάδας, στις οποίες ο Μάκης Αγγελόπουλος αφιερώνει πολύ χρόν και χρήμα για να εξασφαλίσει το μέλλον του τμήματος. Η Κυβέρνηση, από τη μεριά της, θέλει να αναβαθμίσει την περιοχή των Άνω Λιοσίων, ενώ η ΑΕΚ και ο κόσμος της έχουν ήδη "γνωρίσει" το συγκεκριμένο κλειστό μέσω του χάντμπολ, καθώς το τμήμα χειροσφαίρισης έδωσε εκεί αγώνες για το κορυφαίο επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρωπη στο πρόσφατο παρελθόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News