Ιδού η Ρόδος, ιδού και η ευκαιρία για το Ρέθυμνο

Μπάσκετ
Ιδού η Ρόδος, ιδού και η ευκαιρία για το Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια νίκη στην έδρα του Κολοσσού θα ήταν μεγάλο βήμα παραμονής...

Τον Κολοσσό εκτός έδρας αντιμετωπίζει σήμερα (15:00) το Ρέθυμνο Cretan Kings, με στόχο μία ακόμη νίκη που θα βελτιώσει τη θέση του στον βαθμολογικό πίνακα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι αυξημένης δυσκολίας, αφού και οι δύο ομάδες μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία.

«Είναι ακόμη ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών για πολλούς λόγους. Πρώτον γιατί ο Κολοσσός έχει σημαδέψει το μεταξύ μας παιχνίδι εδώ και καιρό. Δεύτερον, γιατί είναι μια ομάδα που άλλαξε πρόσφατα προπονητή και, τρίτον, γιατί είναι μια ομάδα που παραδοσιακά ανεβάζει την απόδοσή της στα εντός έδρας παιχνίδια και επίσης θα υπάρχει πίεση από την εξέδρα που θα πρέπει να διαχειριστούμε», τονίζει ο Βαγγέλης Ζιάγκος για το παιχνίδι, και συνεχίζει: «“Κλειδιά” για εμάς θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού μέσα από τον έλεγχο των ριμπάουντ και των περιορισμών των λαθών μας. Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς στις αρχές μας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου και στη συναισθηματική μας σταθερότητα κατά τη διάρκεια του ματς και να μείνουμε ανεπηρέαστοι από τους εξωτερικούς παράγοντες.

Κάθε νίκη όπως και κάθε ήττα έχει προσωρινή επίδραση στην ψυχολογία μας, γιατί στο ξεκίνημα κάθε εβδομάδας συνεπάγεται και μια νέα αρχή για την προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού. Η πορεία της κάθε προπονητικής εβδομάδας εξαρτάται από τη δική μας εικόνα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης αγωνιστικής».

Για τη δυσκολία της αποστολής του Ρεθύμνου μίλησε ο Ανδρέας Χριστοδούλου: «Μας περιμένει μια δύσκολη αποστολή. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να μην αφήσουμε τον Κολοσσό να τρέξει και να βάλει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Στο προηγούμενο ματς είχαμε πολλά λάθη, οπότε θέλουμε να τα περιορίσουμε. Πιστεύω πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Είναι από εκείνα που έχουμε στοχεύσει όπως και κάθε επόμενο ματς, για αυτό και οι νικητές πρέπει να είμαστε εμείς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ:

Σήμερα: 15:00 Κολοσσός Ρόδου-Ρέθυμνο [Σχινάς-Τζαφλέρης-Θεονάς (Βιντζηλαίος)], 15:30 Λαύριο-Προμηθέας Πάτρας, Ήφαιστος Λήμνου-Κύμη, 17:30 Άρης-Χολαργός.

Αύριο: 15:00 Ολυμπιακός-Περιστέρι, 17:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, 21:00 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

H βαθμολογία

Ολυμπιακός 17

Περιστέρι 17

Παναθηναϊκός 16

ΑΕΚ 16

Προμηθέας 15

ΠΑΟΚ 14

Χολαργός 13

Ήφαιστος 13

Λαύριο 12

Πανιώνιος 12

Άρης 11

Ρέθυμνο 11

Κύμη 10

Κολοσσός 9

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News