Τα παλικάρια του "ΑΣΚΑ Ηράκλειο" πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

Μπάσκετ
Τα παλικάρια του "ΑΣΚΑ Ηράκλειο" πέρασαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισαν με 52-45 την ιστορική και ισχυρή ομάδα του ΠΑΣΚΑ Αθηνών-Ο Γκάλης περιμένει για το αυριανό τζάμπολ...

Τελικά έγραψε ιστορία!

Το "ΑΣΚΑ Ηράκλειο" κέρδισε με 52-45 την ομάδα του ΠΑΣΚΑ Αθηνών στο "Nick Galis Hall" και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος (το τζάμπολ θα κάνει ο Νίκος Γκάλης) όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (16.00) την ομάδα του Άτλαντα η οποία απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό τον Άρη Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα οι νταμπλούχοι της περασμένης περιόδου επικράτησαν εύκολα των γηπεδούχων με σκορ 28-63...

Ας δούμε ομως αναλυτικά τι έγινε στο παιχνίδι του ΑΣΚΑ Ηράκλειο με την ομάδα ΠΑΣΚΑ Αθηνών όπως περιγράφει το παιχνίδι η διοργανώτρια αρχή (ΟΣΕΚΑ):

"Στον τελικό του 20ου Κυπέλλου Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία του προκρίθηκε το Ηράκλειο, καθώς στον δεύτερο ημιτελικό επικράτησε του ΠΑΣΚΑ με 52-45. Η κρητική ομάδα από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο πήρε τα ηνία του σκορ και κατάφερε να τα κρατήσει μέχρι και το τέλος του αγώνα.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο ανάμεσα στις δύο ομάδες και η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ 14-12 υπερ του Ηρακλείου. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Κρητικοί ανέβασαν την απόδοση τους και κατάφεραν να ξεφύγουν με 8 πόντους (22-30).

Ο ΠΑΣΚΑ δεν τα παράτησε και στο δεύτερο μέρος κατάφερε να μειώσει τη διαφορά μέχρι και στους 2 πόντους (34-36). Σ΄εκείνο το σημείο, όμως, οι τυπικά φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 και αποκατέστησαν τη διαφορά των οχτώ πόντων (34-42). Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι και το Ηράκλειο πήρε τη νίκη με 52-45 και την μεγάλη πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άτλαντα."

Δεκάλεπτα: 12-14, 22-30, 34-42, 45-52

ΠΑ.Σ.Κ.Α (Σκλαβούνος):Σουλιώτης Στ., Σγαρδέλης 2, Τσούμας 11 (1), Ακουμνιανάκης, Παπαστάμος 4, Μακρής 18, Βαρδαξόγλου, Γκοτζαράι 10

Ηράκλειο (Χατζηδάκης): Χατζηδάκης 22, Σέβτσοβ 5, Σταματάκης 13, Χριστόφορος 1, Στυλιανάκης 11, Ψαράκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News