ΑΣΚΑ Ηράκλειο: Μία ομάδα- πρότυπο έτοιμη για το Final-4

Μπάσκετ
ΑΣΚΑ Ηράκλειο: Μία ομάδα- πρότυπο έτοιμη για το Final-4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μανώλης Στυλιανακάκης και Στράτος Σταματάκης μιλάνε για την πρόκληση του Κυπέλλου που έχει μπροστά του ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο και όχι μόνο…

Μέσα στα δύο χρόνια παρουσίας της, η ομάδα μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο του ΑΣΚΑ Ηράκλειο έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου χάρη στη μεθοδική δουλειά που γίνεται στο τμήμα απ' όλους τους εμπλεκόμενους, αλλά και την αγάπη τους γι' αυτό που κάνουν.

Δίχως να είναι υπερβολή, πρόκειται για μια ομάδα-πρότυπο! Οι παίκτες του Μάξιμου Χατζηδάκη μετά τη νίκη τους επί του Αστέρα Τρικάλων κατάφεραν να τσεκάρουν το εισιτήριο για το Final-4 του Κυπέλλου, που θα γίνει το σαββατοκύριακο στο "Nick Gallis Hall".

«Δουλέψαμε πάρα πολύ γι' αυτό το αποτέλεσμα. Ο Αστέρας είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα και καταφέραμε να πάρουμε το ροζ φύλλο αγώνα και την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου», τόνισε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο αθλητής του ΑΣΚΑ Στράτος Σταματάκης, ενώ ο συναθλητής του Μανόλης Στυλιανακάκης συμπλήρωσε: «Είχαμε διαβάσει καλά το μάθημά μας. Στην αρχή είχαμε λίγο άγχος γιατί ήταν η πρώτη φορά που θέσαμε στον εαυτό μας στόχο τέτοιου είδους. Πήγε το παιχνίδι όπως το θέλαμε και πήραμε τη νίκη-πρόκριση».

Και τώρα η ομάδα του Ηρακλείου είναι αντιμέτωπη με μια πρόκληση. Την παρουσία της σε ένα Final-4 με αντίπαλο τον ΠΑΣΚΑ από την Αθήνα, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι Άτλας-Άρης.

«Ξέρουμε τον ΠΑΣΚΑ, είναι κλασική δύναμη στον Νότιο Όμιλο. Έχει στο ρόστερ του τέσσερις παίκτες Εθνικής ομάδας και ενισχύεται κάθε χρόνο. Είχε μια κάμψη τα τελευταία χρόνια, όμως συνήθως πηγαίνει σε όλα τα Final-4, είτε του πρωταθλήματος είτε του Κυπέλλου. Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι έχει 10 συνεχόμενα πρωταθλήματα μέχρι το 2010. Έχει τον Γιώργο Μακρή, έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχει βγάλει η Ελλάδα. Αν καταφέρουμε να τον περιορίσουμε, τότε έχουμε ελπίδες για κάτι καλό», αναφέρει για τον προσεχή αντίπαλο της ομάδας του ο Μανόλης Στυλιανακάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τζάμπολ (tap-off) των ομάδων θα γίνει από τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Νίκο Γκάλη.

Έχει ανέβει ο πήχης

Σε αυτά τα μόλις δύο χρόνια δράσης του ΑΣΚΑ, η εξέλιξή του είναι αξιοθαύμαστη, αφού η εντατική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο και, όπως είναι λογικό, ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει. Έτσι και στο πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον νέο χρόνο, οι παίκτες θα επιδιώξουν το κάτι παραπάνω.

«Ο πήχης θα μπει λίγο πιο ψηλά. Δεν είμαστε πλέον νέα ομάδα. Έχουμε δουλέψει αρκετά και θέλουμε το κάτι παραπάνω», τονίζει ο Στράτος Σταματάκης, για να συμπληρώσει ο συναθλητής του: «Θέλουμε μια δυνατή ομάδα, για να μπορούμε να περνάμε τα μηνύματά μας. Μακάρι να συνεχίσουμε έχοντας μια ανοδική πορεία».

Το βέβαιο είναι ότι η ομάδα αυτή έχει αγαπηθεί από τον κόσμο του Ηρακλείου, που στηρίζει την προσπάθειά της.

«Ο κόσμος μας στηρίζει και τον ευχαριστούμε. Είμαστε μια δυνατή έδρα, κάτι που δε συναντάς εύκολα. Έχουμε παίξει σημαντικούς αγώνες με 5 άτομα στην κερκίδα, σε άλλα γήπεδα...», δηλώνει ο Μανόλης, ενώ ο Στράτος καλεί τα παιδιά με αναπηρία να προσεγγίσουν την ομάδα και είναι βέβαιο όταν έχουν να κερδίσουν πολλά...

«Ο αθλητισμός είναι υγεία. Μπορεί μια αναπηρία να έχει καθηλώσει κάποιους σε αμαξίδιο, όμως μπορούν να έρθουν στην ομάδα και αυτή θα τους αγκαλιάσει. Ο αθλητισμός θα τους προσφέρει δύναμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News