Βαγγέλης Ζιάγκος: Αφιερώνω την νίκη στον Σταύρο Μυκονιάτη

Μπάσκετ
Βαγγέλης Ζιάγκος: Αφιερώνω την νίκη στον Σταύρο Μυκονιάτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος τεχνικός του Ρεθύμνου δεν ξέχασε τον προκάτοχό του...

Το Ρέθυμνο πέτυχε χθες κόντρα στον Χολαργό την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα στη Basket League, ωστόσο ο προπονητής του Βαγγέλης Ζιάγκος εκθείασε τη δουλειά του προκατόχου του Σταύρου Μυκονιάτη, στον οποίο και αφιέρωσε την επιτυχία...

Ας δούμε αναλυτικά τις δηλώσεις των τεχνικών των δυο ομάδων που αγωνίστηκαν στο "Μελίνα Μερκούρη"...

Βαγγέλης Ζιάγκος: «Αρχικά οφείλω να αποδώσω τα εύσημα και τα συγχαρητήρια στα παιδιά. Γιατί κάθε νίκη δεν είναι ίδια. Αυτή η νίκη δεν είναι ίδια με τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν, διότι η ομάδα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο. Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, με ό,τι συνεπάγεται στον ψυχισμό της ομάδας. Η ομάδα ανταποκρίθηκε και έδειξε χαρακτήρα, δε λύγισε σε κρίσιμα παιχνίδια του παιχνιδιού  όταν ο Χολαργός απαντούσε στις καλές άμυνες με μακρινά σουτ. Νομίζω σε γενικές γραμμές κάναμε αυτό που έπρεπε. Ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες και η δουλειά έγινε. Μας δίνεται μία ευκαιρία με δεδομένη τη διακοπή να πάρουμε βαθιά ανάσα, να δούμε με ψυχραιμία τις ανάγκες μας, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να ενισχύσουμε τα θετικά μας στοιχεία.

Συγχαρητήρια σε όλους. Σε αυτό το σημείο θέλω να μου επιτρέψετε να αφιερώσω τη νίκη στον συνεργάτη μας, τον άνθρωπο που ανήκει σε αυτόν τον σύλλογο και έστησε αυτήν την ομάδα και την ξεκίνησε από το «μηδέν», τον Σταύρο Μυκονιάτη, ο οποίος παραμένει μαζί μας, σε μία προσπάθεια που κανείς δεν περισσεύει. Καλή συνέχεια στον Χολαργό».

Άρης Λυκογιάννης: «Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη. Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ. Ελέγξαμε το ματς στο α’ ημίχρονο, αλλά ένα κακό δίλεπτο στο τελευταίο δεκάλεπτο δε μας έδωσε το δικαίωμα να πάμε με μεγαλύτερο πλεονέκτημα στα αποδυτήρια. Στο β’ ημίχρονο το Ρέθυμνο Cretan Kings μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πήρε διαφορές μέχρι 8 πόντους. Εκεί δείξαμε τεράστια αποθέματα και κάναμε ένα τρομερό τελευταίο 5λεπτο. Γυρίσαμε την εις βάρος μας διαφορά και αγγίξαμε τη νίκη 40’’ πριν τη λήξη. Έγινε κακή συνεννόηση στις τελευταίες φάσεις, μιλήσαμε για αλλαγές εκεί που γίνονται στα σκριν και οι παίκτες ολιγώρησαν. Έπιασε την μπάλα ο Μπαρτ, αυτός είναι ο Μπαρτ, έβαλε ένα δύσκολο σουτ. Το ζητούμενο για μας ήταν να μην πιάσει την μπάλα. Από κει και πέρα υπήρξε σύγχυση αφού θεωρήσαμε ότι είχαμε ζητήσει τάιμ άουτ σε περίπτωση που σκόραρε το Ρέθυμνο και είπαν “το ζητήσατε μετά”, με αποτέλεσμα να γίνει «γκραν γκινιόλ» χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να οργανώσουμε μία επίθεση και το βασικότερο να κάνουμε αλλαγές. Στην παράταση δύο μεγάλα σουτ των γηπεδούχων τους έδωσαν τη δυνατότητα να πάρουν μία μικρή διαφορά και τη νίκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News