Νίκησε η Εθνική το Ισραήλ και περιμένει…

Μπάσκετ
Νίκησε η Εθνική το Ισραήλ και περιμένει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, καθώς νίκησε εύκολα το Ισραήλ με 83-57 στην Κοζάνη και πλέον περιμένει ένα… δώρο (νίκη) από την Πορτογαλία, η οποία αντιμετωπίζει το βράδυ εκτός έδρας την Μεγάλη Βρετανία, για να πάρει την 1η θέση στο 4ο όμιλο και την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ.

Με πρώτη σκόρερ την Εβίνα Μάλτση με 25 πόντους και την Στέλλα Καλτσίδου να είναι εξαιρετική στην τελευταία της εμφάνιση με τη «γαλανόλευκη», η Εθνική μας ομάδα έφτασε με άνεση στην νίκη, παίρνοντας, μάλιστα και σημαντική διαφορά, η οποία θα μπορούσε να την φέρει στις έξι καλύτερες δεύτερες που προκρίνονται στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, αλλά δεν την ευνόησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Εκτός από την Εβίνα Μάλτση, η οποία τελείωσε το παιχνίδι με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, πολύ καλή ήταν και Άρετμις Σπανού, η οποία είχε νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά και η Στέλλα Καλτσίδου, η οποία είπε «αντίο» έχοντας 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Η Εθνική μας είχε το προβάδισμα από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 14-10, ενώ καθάρισε το παιχνίδι, όταν έτρεξε ένα σερί 14-0 στο δεύτερο δεκάλεπτο, μετατρέποντας το 14-12 σε 28-12. Από τότε η Εθνική μας δεν… κοίταξε ποτέ πίσω και ανέβαζε συνεχώς τη διαφορά, παίζοντας πολύ καλύτερο μπάσκετ από το- βαθμολογικά αδιάφορο- Ισραήλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από το τζάμπολ του αγώνα βραβεύτηκαν οι Εβίνα Μάλτση και Στέλλα Καλτσίδου, ενώ μετά την τελευταία κόρνα, τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά αποθέωσαν την Στέλλα Καλτσίδου στο τελευταίο της παιχνίδι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44, 83-57

Ελλάδα (Κεραμιδάς): Χριστινάκη 12 (2), ?Κοσμά 4, Λύμουρα 2 (4 ασίστ), Σπυριδοπούλου), Τσινέκε, Καλτσίδου 16 (3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μάλτση 25 (6/9 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Νικολοπούλου, Σωτηρίου 2, Σπανού 18 (11 ριμπάουντ), Σταμάτη.

Ισραήλ (Ίνμπαρ): Μπεν-Νουν, Κλαρκ 17 (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ), Καρς, Σαφίρ, Σαλόμ, Μπάνε, Ντιαμάν 6, Ντόρον 14 (2), Λεβ 3 (1), Λεβίτσκι 8 (1), Ρότμπεργκ 7 (1), Ζαϊρί.

Πηγή: superbasket.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News