Νίκη του Προμηθέα μέσα στη Λιθουανία με 83-82

Μπάσκετ
Νίκη του Προμηθέα μέσα στη Λιθουανία με 83-82

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικράτησε την Νεπτούνας και έφτασε τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες για την Basketball Champions League

Όνειρο ζει ο Προμηθέας, μην τον ξυπνάτε! Η ομάδα της Πάτρας τρέλανε για άλλη μια εβδομάδα την Ευρώπη, επικρατώντας 83-82 της Νεπτούνας στην «Svyturio Arena» και έφτασε τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες στον 4ο όμιλο του Basketball Champions League. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά, ο οποίος έκανε υποδειγματικό κοουτσάρισμα, πραγματοποίησαν άλλη μια σπουδαία εμφάνιση και πήραν πανάξια το ροζ φύλλο αγώνα μέσα στη Λιθουανία.

Κορυφαίος ήταν ο Τέρελ Παρκς, ο οποίος είχε 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Ρίον Μπράουν με 16, πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους στο φινάλε, ενώ συνολικά πέντε παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Τόμας Ντελινικάιτις με 23 πόντους, ενώ ο Τζεράι Γκραντ έκανε double-double με 18 πόντους και 16 ριμπάουντ, έχοντας και 5 ασίστ.

Άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και αυτό αποτυπωνόταν στο… ταμπλό, αφού μετά από επτά αγωνιστικά λεπτά το σκορ ήταν 9-9. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Νεπτούνας είχε 4/12 και ο Προμηθέας είχε 4-14 σουτ. Με τρίποντο του Μέιερ, η ομάδα της Πάτρας πήρε για δεύτερη φορά το προβάδισμα με 11-12, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται, με τους Λιθουανούς να βρίσκονται μπροστά με βραχεία κεφαλή 16-14.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ και καμία δεν μπορούσε να ξεφύγει με περισσότερους από τρεις πόντους. Γκραντ και Μασιούλις «τραβούσαν» το σκοράρισμα για τη Νεπτούνας, ενώ από πλευράς Προμηθέα, αυτοί που έκαναν τη διαφορά ήταν οι Παρκς και Σαλούστρος. Με σερί 5-0, χάρη σε τρίποντο του Κατσίβελη και καλάθι του Σαλούστρου, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 32-34 στο 18’, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +2 για τη λιθουανική ομάδα (36-34).

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Προμηθέα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Μάκη Γιατρά κράτησαν στο… μηδέν τη Νεπτούνας για τρία λεπτά και με σερί 7-0, προηγήθηκαν 36-41. Ο Κατσίβελης χρεώθηκε με τρίτο φάουλ στο 24’ και πήγε στον πάγκο, με τον Γκίκα να παίρνει τη θέση του, ωστόσο, η ομάδα της Πάτρας συνέχισε να κρατάει τον έλεγχο και με αιχμή του δόρατος τον Παρκς, ο οποίος είχε φτάσει τους 16 πόντους με 8/10 δίποντα, διατηρούσε και το προβάδισμα, το οποίο έφτασε κάποια στιγμή και στο +6 (49-55). Τελικά, και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά στους δύο πόντους, αλλά αυτή τη φορά υπέρ της ελληνικής ομάδας (55-57).

Με λάθη και αστοχία εκατέρωθεν ξεκίνησε η τελευταία περίοδος, με τις δύο ομάδες να έχουν πετύχει από ένα καλάθι στα πρώτα τρία λεπτά και το σκορ να είναι 57-60. Όμως, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν τα ποσοστά τους στην επίθεση και με καλή άμυνα, «έτρεξαν» ένα σερί 11-1, που τους έφερε στο 68-61, πέντε λεπτά πριν το τέλος. Η ομάδα της Πάτρας όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω, αλλά με δικό της σερί 10-4, μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή (72-71), 3,13’’ πριν το φινάλε.

Μάλιστα, με τρίποντο του Γκίκα στον αιφνιδιασμό, πέρασαν εκ νέου μπροστά με 74-76, ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε. Η ομάδα της Πάτρας με περίσσεια ψυχραιμία διατήρησε το προβάδισμα, άντεξε στην πίεση και όντας εύστοχη στις ελεύθερες βολές στο τέλος, πανηγύρισε μια τεράστια νίκη, η οποία ήταν η πέμπτη σε έξι αγώνες στον 4ο όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 36-34, 55-57, 82-83

Πηγή: sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News