Έχασε από την ανώτερη Χίμκι ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Έχασε από την ανώτερη Χίμκι ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πολλά προβλήματα οι "πράσινοι" στην άμυνα κάτω από το καλάθι.

Η επιστροφή του Στεφάν Λάσμε και το "δέσιμό" του με τον Τζέιμς Γκιστ στη φροντ λάιν έμοιαζε να λύνει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού κάτω από τα δύο καλάθια. Όπως αποδείχθηκε όμως στον αγώνα με την Χίμκι, οι "πράσινοι" θα χρειαστούν ακόμα πολλή δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν ξεκάθαρα καλύτερη στον αγώνα με τον οποίον έπεσε η αυλαία στο τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης", καθώς κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια και πήρε τη νίκη με 77-67.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ (16 πόντοι), ο Ματ Λοτζέσκι (15 πόντοι) και ο Ντεσόν Τόμας (14 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερς των "πράσινων", οι οποίοι δέχτηκαν πάντως πολλούς πόντους μέσα από τη ρακέτα, είχαν κακές συνεργασίες στα pick 'n' rolls της Χίμκι και αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον τομέα της δημιουργίας (15 ασίστ / 13 λάθη) στην επίθεση.

Τυπικά επρόκειτο για το σπουδαιότερο παιχνίδι του τριημέρου, καθώς τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και η Χίμκι είναι ομάδες που έπαιξαν στα playoffs της περσινής σεζόν στην EuroLeague. Αυτό αποδείχθηκε εν πολλοίς και επί του πρακτέου, λόγω της μεγάλης παρουσίας του κόσμου στο κλειστό "Τάσσος Παπαδόπουλος". Η Χίμκι, πάντως, ήταν αισθητά η καλύτερη ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι του τριήμερου τουρνουά "Νεόφυτος Χανδριώτης". Επίσης ήταν και αυτή που κοντρόλαρε το ματς σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του, κάνοντας την αρχή με ένα σερί 8-0 στα πρώτα λεπτά, το οποίο της έδωσε το προβάδισμα με 10-4 στο 4'.

Τι κι αν ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με 3/5 δίποντα και 3/3 τρίποντα... Η Χίμκι έκλεισε την πρώτη περίοδο με το προβάδισμα στο σκορ (20-23) και στο 14' κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά σε διψήφια τιμή (25-35), έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 14/22 σουτ. Η εικόνα των "πράσινων" στην άμυνα βελτιώθηκε πάντως αισθητά μετά το τάιμ άουτ που πήρε σε εκείνο το σημείο ο Τσάβι Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός έριξε γρήγορα τη διαφορά στο ένα καλάθι (34-36), κάπου εκεί όμως η Χίμκι απάντησε με ένα σερί 6-0 και ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα έξι πόντων (36-42), μία διαφορά αντιπροσωπευτική της εικόνας των δύο ομάδων στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με δύο απανωτά τρίποντα των Λοτζέσκι, Λάνγκφορντ, ισοφάρισε έπειτα από πολλή ώρα (42-42), όπως αποδείχθηκε όμως πολύ γρήγορα, αυτό ήταν απλά ένα ξέσπασμα δίχως συνέχεια. Η Χίμκι εξακολούθησε να ελέγχει το παιχνίδι χάρις στην κυριαρχία της κάτω από τα δύο καλάθια και τις καλύτερες επιθετικές συνεργασίες της, με αποτέλεσμα να ξεφύγει γρήγορα και στο σκορ. Το 42-42 έγινε 45-53 στο 27' και η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο στο τέταρτο δεκάλεπτο υπέρ της ρωσικής ομάδας, η οποία προηγήθηκε με 71-58 στο 35' και δεν άφησε το "τριφύλλι" να πλησιάσει περισσότερο από τους πέντε πόντους (66-71 στο 38').

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-23, 36-42, 52-60, 67-77.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Καλαϊτζάκης, Τόμας 13, Λάνγκφορντ 16 (5 ασίστ), Γκιστ 4, Λοτζέσκι 15, Σακελλαρίου 3, Λάσμε 4 (5 ριμπάουντ, 3 τάπες), Παππάς 5, Βουγιούκας 3, Παπαντωνίου 4, Μούτσα, Κοντούδης.

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Κρόκερ 9 (3 κλεψίματα), Ζάιτσεβ 6, Γκιλ 14 (6 ριμπάουντ), Τζένκινς 5, Μίκι 11, Βιάλτσεβ 3, Μόνια 4, Ζούμπκοβ 5, Τόμας 12, Τκατσένκο 2, Γιακούσιν 6.

Πηγή: sport24.gr 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News