Μπάσκετ

Ροντλ: Ισχυρότερη ομάδα η Ελλάδα…

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας μίλησε για τον 4ο Όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου…

Ως την πιο ισχυρή ομάδα του 4ου ομίλου στην Β΄ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, χαρακτήρισε ο Χένρικ Ροντλ την Ελλάδα ενώ στάθηκε σε όσα πρέπει να προσέξει η Γερμανία.

«Το Παγκόσμιο κύπελλο έχει αναβαθμιστεί αρκετά με τη μετατροπή του Eurobasket σε διοργάνωση που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Για να περάσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει πρώτα να προκριθείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να καταλάβεις τη σωστή θέση. Έτσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι πιο σημαντικό από ποτέ», είπε αρχικά ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας στην ιστοσελίδα της FIBA, προτού μιλήσει για τον όμιλο της ομάδας του στη Β' φάση των προκριματικών και την Εθνική μας ομάδα:


«Η Ελλάδα είναι ολοφάνερα ισχυρότερη. Η Εσθονία και το Ισραήλ διαθέτουν σπουδαίες ομάδες, στο ίδιο επίπεδο με το δικό μας. Νομίζω πως πρέπει να τις νικήσουμε στη χώρα μας. Η Εσθονία δεν διαθέτει τα μεγάλα ονόματα ακόμα, αλλά ξέρει πως να παίξει και είναι επικίνδυνη από μακριά. Πρέπει να τους προσέξουμε. Τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι ιδιαιτέρως δύσκολα. Αυτό το πρώτο παιχνίδι στο Ταλίν είναι μία πρόκληση για μας».

Σχόλια