Γεμάτο γήπεδο και... καυτή έδρα θέλουν Σκουρτόπουλος και Παπαγιάννης

Μπάσκετ
Γεμάτο γήπεδο και... καυτή έδρα θέλουν Σκουρτόπουλος και Παπαγιάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας μετράει αντίστροφα για το παιχνίδι της Πέμπτης (13/9, 21:00) κόντρα στη Σερβία που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό στα Δύο Αοράκια. Ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό και για τις δύο ομάδες καθώς με νίκη ουσιαστικά «κλειδώνουν» τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Οι διεθνείς μας έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο Ηράκλειο ευδιάθετοι και έτοιμοι να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά προκειμένου να εμφανιστούν όσο το δυνατό περισσότερο έτοιμοι απέναντι στην πάντα ισχυρή Σερβία.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η παρουσία του κόσμου, τον οποίο θέλουν στο πλευρό τους διεθνείς και προπονητικό τιμ κάτι που επισήμαναν στις δηλώσεις τους κατά την άφιξη της Εθνικής μας τόσο ο Θανάσης Σκουρτόπουλος όσο και ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε αρχικά: «Με πολύ χαρά επιστρέφουμε στο νησί. Για εμάς είναι, στην πορεία αυτή που υπάρχει για το Παγκόσμιο, σημαντικός παράγοντας η Κρήτη, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ ως τώρα, νομίζω ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι με τη Σερβία που είναι και μεγαλύτερης δυσκολίας και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο τρόπο. Από ότι έμαθα πάρα πολλά εισιτήρια έχουν φύγει, το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η ατμόσφαιρα θα είναι καταπληκτική για μία ακόμη φορά». Ερωτηθείς για το κατά πόσο είναι έτοιμη η Εθνική μας γι’ αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν κρύφτηκε: «Η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη λόγω της εποχής. Δηλαδή, είναι κάποια παιδιά, τα οποία δεν έχουν ξεκινήσει προπονήσεις με τις ομάδες τους και είναι και κάποια παιδιά, τα οποία είναι στην 3η εβδομάδα προετοιμασίας και είναι λογικό να έχουν μία κούραση. Ήρθαν από το βουνό κατευθείαν σε εμάς. Έχουμε κάνει ακριβώς τρεις προπονήσεις και τα δύο φιλικά, τα οποία ήταν σας προπονήσεις για εμάς και τώρα θα κάνουμε το υπόλοιπο των ημερών ένα μοντάρισμα ώστε να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι με τη Σερβία».

Παπαγιάννης: Θέλουμε το γήπεδο γεμάτο 

Ο Γιώργος Παπαγιάννης από την πλευρά του επισήμανε ότι «ήρθαμε στην Κρήτη για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να πάρουμε τη νίκη κόντρα στη Σερβία. Είμαστε σίγουροι ότι θα έρθουν προετοιμασμένοι, χρειάζονται και αυτοί τη νίκη. Εμείς θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο για να μας υποστηρίξει και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στον κόσμο θεωρώντας ότι «είναι πάντα ένα μεγάλο κίνητρο. Ειδικά εδώ  στην Κρήτη ξέρουμε ότι ο κόσμος αγαπά πάρα πολύ το μπάσκετ και θέλουμε να δούμε το γήπεδο γεμάτο».

Τέλος αναφερόμενος στο παιχνίδι με τη Σερβία τόνισε: «Για να νικήσουμε τη Σερβία θα πρέπει να παίξουμε πάρα πολύ καλή άμυνα. Πάντα θα χρησιμοποιήσει το σουτ, είναι από τις καλύτερες ομάδες σ’ αυτό το παιχνίδι και εμείς θα κοιτάξουμε μέσα από την άμυνα να πάρουμε όσο πιο πολλές ευκαιρίες μπορούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News