default-image

Μετράει τις δυνάμεις της η Εθνική, σήμερα με Μαυροβούνιο

Μπάσκετ
Μετράει τις δυνάμεις της η Εθνική, σήμερα με Μαυροβούνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Γαλλία αύριο, την Τρίτη η αποστολή στο Ηράκλειο για το παιχνίδι με την Σερβία...

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα (19:00) η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών με αντίπαλο το Μαυροβούνιο στο Παρίσι ενώ αύριο (19:30) οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου θα αντιμετωπίσουν τη Γαλλία. Πρόκειται για δύο δυνατά φιλικά που θα δώσουν την ευκαιρία στον Ομοσπονδιακό τεχνικό να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση των παικτών του και να κάνει τις τελευταίες… διορθωτικές κινήσεις ενόψει των αγώνων με Σερβία και Γεωργία στα δυο «παράθυρα» του Σεπτεμβρίου για την δεύτερη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 που θα γίνει στην Κίνα.

«Η πρώτη φάση έχει φέρει την Εθνική πολύ κοντά στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης, με αυτό το 6/6 για το οποίο εννοείται ότι αξίζουν ένα μεγάλο "μπράβο" τα παιδιά που σήκωσαν το βάρος, πέτυχαν το απόλυτο και άνοιξαν τον δρόμο. Η πρόκληση της παρουσίας στο Παγκόσμιο είναι πολύ μεγάλη, ξέρουμε τι χρειάζεται για να έρθει αυτή και τυπικά και μακάρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή την δεύτερη φάση των προκριματικών", τόνισε χθες ο Γιώργος Πρίντεζης .

Τα δύο αυτά τεστ είναι χρήσιμα γιατί η Εθνική θα παραταχθεί με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την πρώτη φάση. Από τους παίκτες που έπαιξαν στα τρία πρώτα «παράθυρα» παρέμειναν μόλις τέσσερις, οι Μπουρούσης, Βασιλόπουλος, Μαργαρίτης και Λαρεντζάκης, ενώ οι υπόλοιποι δέκα είναι από τις ομάδες της Ευρωλίγκας (Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Μήτογλου, Παπαγιάννης) και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ των Χοκς Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έχει ουσιαστικά μια εβδομάδα προπονήσεων και φιλικών για να βρει χημεία και το αποψινό φιλικό θα είναι αρκετά χρήσιμο ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Μαυροβούνιο προετοιμάζεται για τα ματς με Τουρκία εκτός (14/9) και Ουκρανία εντός έδρας (17/9) έχοντας ρεκόρ 3-3 από την πρώτη φάση και «κυνηγώντας» Τουρκία και Λετονία που έχουν 4-2, με την Ισπανία να είναι στην κορυφή με 6-0. Προπονητής της ομάδας είναι ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς, που έχασε με τη Μονακό στον τελικό του Basketball Champions League από την ΑΕΚ και πλέον θα συνεχίσει στη Βιλερμπάν. Μεγάλος απών θα είναι ο ΝΒΑερ Νίκολα Βούτσεβιτς, ενώ και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια θα ενσωματωθεί τη Δευτέρα. Στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν ο Αμερικανός γκαρντ Ντέρεκ Νίνταμ που μετακόμισε από τη Μόρναρ στη Μονακό, ο Νίκολα Ιβάνοβιτς που πέρασε από την ΑΕΚ και πλέον ανήκει στη Μπουντούτσνοστ, αλλά και ο 36χρονος πλέον ψηλός Μπλάγκοτα Σέκουλιτς, με την πολυετή θητεία στα ελληνικά γήπεδα.

Tην Τρίτη στο Ηράκλειο

Η ομάδα θα επιστρέψει στην Αθήνα την Δευτέρα και την Τρίτη το μεσημέρι θα έρθει στο Ηράκλειο, για το παιχνίδι της Πέμπτης στις 9:00 με την Σερβία .Τα εισιτήρια για τον αγώνα έχουν τεθεί ήδη σε κυκλοφορία και κοστίζουν 10 και 20 ευρώ με το ενδιαφέρον του κοινού να είναι μεγάλο.

Οι 14 παίκτες που έχει στην αποστολή ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για τα φιλικά, αλλά και τα ματς με Σερβία και Γεωργία είναι οι: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Χωρίς Τοντόροβιτς η Σερβία

Άλλος ένας παίκτης της Σερβίας τέθηκε εκτός μάχης ενόψει της αναμέτρησης της 13ης Σεπτεμβρίου με την Ελλάδα στο Ηράκλειο. Ο Ντέγιαν Τοντόροβιτς ενημέρωσε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς ότι δεν θα μπορέσει τελικά να δώσει το "παρών" στην Εθνική πριν από τις 10 Σεπτεμβρίου, θέτοντας εαυτόν εκτός ομάδας για τους αγώνες με την Ελλάδα (13/9) και την Εσθονία (16/9).

Ο Τοντόροβιτς αποτελεί την έκτη απουσία των Σέρβων μετά τους NBAers Μίλος Τεόντοσιτς, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Νίκολα Γιόκιτς και τους Στέφαν Μπίρτσεβιτς, Όγκνιεν Κούζμιτς.

Οι υπόλοιποι 15 παίκτες που έχει καλέσει στην προετοιμασία ο Τζόρτζεβιτς είναι οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νέμανια Μπιέλιτσα, Νέμανια Νέντοβιτς, Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Στέφαν Γιόβιτς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Στέφαν Γέλοβατς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Βασίλιε Μίτσιτς, Αλέκσα Αβράμοβιτς, Ούρος Λούκοβιτς, Ίλια Τζόκοβιτς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News