Σκουρτόπουλος: «Έχουμε έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια»

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: «Έχουμε έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Θανάσης Σκουρτόπουλος μίλησε στο πλαίσιο της Media Day της Εθνικής Ελλάδος ενόψει των αγώνων με Σερβία (13/9) και Γεωργία (16/9) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

"Με τον Γιάννη έχουμε επαφή, έχουμε συζητήσει πάρα πολύ, δεν μας βοήθησαν οι συγκυρίες. Εγώ είχα εκφράσει την πεποίθησή μου ότι θα είναι στην ομάδα τον Σεπτέμβρη και το πίστευα, όμως η έναρξη της σεζόν του ΝΒΑ 20 μέρες νωρίτερα και όλα όσα έχουν γίνει με το καινούριο γήπεδο των Bucks που έχει ως αποτέλεσμα να πρέπει να βρίσκεται εκεί επειδή είναι το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας, δεν βοήθησαν" δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός.

Ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε: "Η διάθεσή του να είναι στην ομάδα είναι δεδομένη. Εγώ πιστεύω ότι αν ο Γιάννης μπορούσε να είναι εδώ θα ήταν μαζί μας και θα ήμασταν υπερπλήρεις. Αν θα είναι ετσι όπως είναι τα πράγματα και θελήσει να συμμετάσχει με τον τρόπο που πρέπει, για εμάς το ίδιο θα είναι. Θέλουμε την καλύτερη ομάδα.

Από τον Φλεβάρη και μετά  έχουμε κάνει προσπάθεια με τα παιδιά στην Αμερική. Δυστυχώς η κατάσταση με το ΝΒΑ γίνεται όλο και πιο δύσκολη όσον αφορά τις διαδικασίες που χρειάζονται να ακολουθηθούν για να έρθει ένας παίκτης. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με Τάιλερ, προσπαθήσαμε με τον Κουφό που είναι μία άλλη κατάσταση και είμαστε σε επικοινωνία με τον Γιάννη που είναι το αποκορύφωμα. Είναι μία άσχημη κατάσταση για την FIBA και πρέπει να προσαρμοστούμε. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα παιδί που το στάτους του μεγαλώνει κάθε χρόνο. Βελτιώνει την εικόνα του και την παρουσία του και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο".

Αναφερόμενος στην συνέχεια στην παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ενόψει των αγώνων με την Σερβία και την Γεωργία δήλωσε: "Για μένα κάθε παίκτης που έρχεται στην εθνική ομάδα έχει την ίδια αξία και του δίνουμε την ίδια βαρύτητα. Όλα τα παιδιά τα ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Όλο το διάστημα δουλέψαμε πάρα πολύ για να έχουμε το ρόστερ αυτό που έχουμε, με όλα τα παιδιά να έιναι έτοιμα να παίξουν στην εθνική ομάδα.

Έχουμε έξτρα κίνητρο να πραγματοποιήσουμε καλύτερες εμφανίσεις. Όλα τα παιδιά θέλουν να πετύχουν το καλύτερο. Πρώτη φορά μαζεύουμε την ομάδα. Κάποιοι δεν έχουν πάει καν στην ομάδα τους και κάποιοι βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας με τις ομάδες τους. Σε 4 προπονήσεις και δύο φιλικά πρέπει να ετοιμάσουμε ένα ένα καλό πρόσωπο όπως πρέπει να έχει η Εθνική στα δύο παιχνίδια που έρχονται.

Κάποια παιδιά έχουν βγάλει ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα και πρέπει να βρούμε την χρυσή οδό. Να είμαστε άνετοι, να περάσουν καλά και να παίξουν όσο καλύτερα μπορούν το καλύτερο. Η αξία του καθενός είναι γνωστή και μεγάλη. Αυτό που έχει σημασία είναι η αξία και η διάθεση.

Κάθε παιχνίδι έχει την ίδια σημασία. Θα θέλαμε να κάνουμε τις δύο νίκες που χρειαζόμαστε για να προκριθούμε και μαθηματικά στο Παγκόσμιο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Θεωρώ ότι έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο παρά τους δύσκολους αντιπάλους που έχουμε μπροστά μας, ενώ και το Νοέμβριο με το ρόστερ που θα έχουμε, νομίζω ότι διαθέτουμε ένα αβαντάζ από τους αντιπάλους που θα βρούμε μπροστά μας".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News