default-image

Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Τζινόμπιλι

Μπάσκετ
Αποχώρησε από την ενεργό δράση ο Τζινόμπιλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μέρες μετά τη συμπλήρωση των 41 χρόνων του ο Μανού Τζινόμπιλι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Ένας ακόμα μεγάλος του μπάσκετ σταματά…

«Σήμερα, νιώθοντας μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων, ανακοινώνω την αποχώρησή μου από το μπάσκετ. ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ σε όλους (οικογένεια, φίλους, συμπαίκτες, προπονητές, επιτελείο, φιλάθλους) όσοι βρέθηκαν στη ζωή μου τα τελευταία 23 χρόνια. Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι, πέρα από το πιο άγριο όνειρό μου», έγραψε στο twitter.

Αν και σε αυτή την προχωρημένη αθλητικά ηλικία του, η απόφασή του δεν ήταν εύκολη. Μέχρι πολύ πρόσφατα έκανε τακτικά ατομικές προπονήσεις στο αθλητικό κέντρο των Σπερς, καθώς σκεφτόταν σοβαρά να συνεχίσει για μία ακόμα σεζόν. Αλλά τελικά αποφάσισε πως ήταν καλύτερο να σταματήσει.

Αποχωρεί μετά από 16 συνεχόμενες σεζόν στους Σαν Αντόνιο Σπερς, με τους οποίους κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα και έπαιξε δύο φορές σε all star game. Με την Εθνική Αργεντινής έχει επίσης να επιδείξει τεράστια καριέρα, αποκορύφωμα της οποίας ήταν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ενώ έχει αναδειχθεί και MVP της Ευρωλίγκας. Την κούπα, ωστόσο, δεν την πήρε ποτέ, διότι του τη στέρησε ο Παναθηναϊκός στο αξέχαστο φάιναλ φορ της Μπολόνια το 2002. Μετά από εκείνο το φάιναλ φορ πέρασε τον Ατλαντικό και εγκαταστάθηκε στο Σαν Αντόνιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News