Όταν οι κορυφαίοι Κρητικοί του μπάσκετ...συνάντησαν τον Ψαραντώνη!

Μπάσκετ
Όταν οι κορυφαίοι Κρητικοί του μπάσκετ...συνάντησαν τον Ψαραντώνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανεβαίνοντας στα ορεινά τις Νεάπολης συναντάς ένα πανέμορφο χωριό: Τις Βρύσες Μεραμβέλλου. Ένα χωριό που έβγαλε πραγματικούς ήρωες ενώ είχε και έχει πλούσια πολιτιστική δράση. Ωστόσο είναι ένα χωριό που αγαπάει τον αθλητισμό και μάλιστα έβγαλε έναν σπουδαίο και διεθνή Έλληνα καλαθοσφαιριστή, τον Δημήτρη Μαυροειδή...

Ο Μαυροειδής που βλέπει τον κόσμο από τα 2 μέτρα και 10 εκατοστά και συνδυάζει τον πρωταθλητισμό με τις σπουδές (φοιτητής ιατρικής) κατέκτησε Champions League και Κύπελλο Ελλάδος φέτος με την ΑΕΚ και το περασμένο Σάββατο αποθεώθηκε από τους συγχωριανούς του ενώ τιμήθηκε τόσο από τον Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Βρυσών όσο και με την Αθλητική Ένωση Νεάπολης. Ωστόσο εκτός του Μαυροειδή βραβεύτηκε και ο Χρήστος Σαλούστρος, με καταγωγή από τα Ανώγεια που επίσης έχει γίνει διεθνής και θέλει να κάνει άλματα στο εγγύς μέλλον με τη φανέλα του Προμηθέα Πατρών. Μαζί τους μια οικογένεια-σήμα κατατεθέν της κρητικής μουσικής. Η οικογένεια του "Αρχάγγελου" Νίκου Ξυλούρη, ήταν εκεί! Με τον Ψαραντώνη να δίνει πρώτος το σύνθημα και τις κοντυλιές να ακούγονται από ψηλά, από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε ολόκληρο τον κάμπο. Μέχρι να ξημερώσει! Να σημειώσουμε επίσης πως την παρουσίαση της βραδιάς είχε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής που έκανε ύμνους για Μαυροειδή και Σαλούστρο.

                                                 

                                                   "Ευχαριστώ το χωριό μου"

Συγκινημένος ο Δημήτρης Μαυροειδής, είχε κοντά του την οικογένειά του να τον καμαρώνει όταν τιμήθηκε από τους ανθρώπους του τόπου του: "Ευχαριστώ το χωριό μου και πρέπει να υποσχεθώ πως θα συνεχίσω να κάνω ό, τι μπορώ για την προβολή του! Φέτος πήραμε με την ΑΕΚ το Κύπελλο Ελλάδος στο Ηράκλειο! Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό στον τελικό που έγινε στα Δυο Αοράκια κι εγώ το θεώρησα σημαδιακό! Στη συνέχεια πήραμε και το Ευρωπαϊκό, το Champions League κι εγώ επίσης τότε μέσω της εφημερίδας σας (Ν.Κ.) το είχα αφιερώσει στην Κρήτη! Ευχαριστώ ξανά τους συντοπίτες μου", μας είπε ο "γιατρός του ελληνικού μπάσκετ" με τον Χρήστο Σαλούστρο να σημειώνει από την πλευρά του στη "Νέα Κρήτη": "Ήταν συγκινητική και για μένα αυτή η βράβευση στις Βρύσες Λασιθίου. Είχα κοντά μου απόψε την οικογένειά μου. Είμαι Κρητικός και για μένα η Κρήτη είναι μία, ένα πράγμα. Όπου κι αν βρίσκομαι στην Κρήτη νιώθω πως είμαι στο σπίτι μου! Πρώτη φορά με βραβεύουν στο νησί μου και αυτό πραγματικά μου δίνει δύναμη να συνεχίσω για να πάω ψηλότερα". Μια ιδιαίτερη συνάντηση όμως μέσα στην καταπλητική βραδιά του περασμένου Σαββάτου που δεν συνοδεύτηκε από δηλώσεις ή σχόλια, ήταν αυτή του Δημήτρη Μαυροειδή που καλωσόρισε στο χωριό του τον Ψαραντώνη (κεντρική φωτογραφία). Και κάτι επίσης αξιοσημείωτο, το ότι βραβεύτηκε-εκτός του Μαυροειδή-ένας Ανωγειανός, ο Χρήστος Σαλούστρος, μπροστά σε Ανωγειανούς (οικογένεια Ξυλούρη). Κλείνοντας δε μπορούμε παρά να δώσουμε τα εύσημα στους διοργανωτές και να κάνουμε ξεχωριστή αναφορά στον Νίκο Κοφινάκη που έτρεξε και δικαιώθηκε από την επιτυχία της εκδήλωσης. Και του χρόνου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News