Μπάσκετ

Έχει γίνει θεσμός το Basketball Camp του Αρκαλοχωρίου

Ένα camp θεσμός, από τα πρώτα που ξεκίνησαν στην Κρήτη, είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις που σχετίζονται με αυτό… Ο λόγος για το 8ο ABC Basketball Camp που διοργανώνει ο ΑΣΑ Αναγέννηση από την περασμένη Κυριακή με τη συμμετοχή 80 παιδιών που μαθαίνουν τα μυστικά του μπάσκετ ενώ παράλληλα εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους σε διάφορα θέματα. 
Το camp γίνεται με την πολύτιμη συνδρομή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος και βέβαια την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.


«Είμαστε χαρούμενοι που γίνεται φέτος το camp γιατί παρότι η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2007, δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν μας επέτρεψε κάποιες χρονιές να το πραγματοποιήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι όσα παιδιά συμμετέχουν, φεύγουν ικανοποιημένα αφού το ζητούμενο δεν είναι να μάθουν μόνο τα τεχνικά θέματα του μπάσκετ αλλά γενικότερα να μπουν στη φιλοσοφία του αθλητισμού», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» το μέλος του Δ.Σ. του ΑΣΑ Αναγέννηση κ. Γιάννης Τερζάκης, διευκρινίζοντας: «Κάθε camp είναι θεματικό. Δίνουμε σημασία σε διαχρονικές αξίες όπως είναι η φιλία, ο πολιτισμός, το περιβάλλον. Φέτος το θέμα μας είναι η διατροφή ώστε τα παιδιά να μάθουν πράγματα μέσα από τις διάφορες δράσεις».


Η επιμελημένη δουλειά που γίνεται από τους ιθύνοντες της Αναγέννησης έχει βρει ανταπόκριση από καταξιωμένους ανθρώπους του αθλητισμού και όχι μόνο αφού με χαρά αποδέχονται την πρόσκληση να λάβουν μέρος στις δράσεις του Συλλόγου. «Φέτος είναι αρκετοί οι προσκεκλημένοι. Μαζί μας είναι ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Μιχάλης Τσαϊρέλης του Προμηθέα, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Βασίλης Σκουντής ενώ τεχνικός υπεύθυνος του camp είναι ο προπονητής Γιώργος Κετσελίδης», επεσήμανε ο κ. Τριαντάφυλλος Σακαβέλης, επίσης μέλος του Δ.Σ. του ΑΣΑ Αναγέννησης. «Είναι μεγάλη η απήχηση που υπάρχει και αυτό οφείλεται στη δουλειά που γίνεται. Από το camp έχουν περάσει κατά το παρελθόν προσωπικότητες όπως ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, οι προπονητές Κώστας Πολίτης, Βαγγέλης Μάγειρας, Γιώργος Κετσελίδης».


Αύριο Σάββατο, στις 19:30 στο Συνεδριακό χώρο του Δήμου ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής θα παρουσιάσει το βιβλίο του ΄΄Είμαστε πια πρωταθλητές΄΄ ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και ο παλαίμαχος παίκτης της χρυσής χρονιάς του Ελληνικού μπάσκετ και νυν προπονητής Νίκος Λινάρδος .


Οι εκδηλώσεις του ΑΣΑ Αναγέννηση ολοκληρώνονται την Κυριακή στις 11:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου με την πραγματοποίηση της 4η ημερίδας μπάσκετ με θέμα :΄΄Το μπάσκετ στις μικρές ηλικίες ΄΄. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος γνωστοί παράγοντες από το χώρο της προπονητικής, της επιστήμης, της δημοσιογραφίας, των διαιτητών, των αθλητών και των παραγόντων .

Σχόλια