Νέες επιτυχίες για τις ομάδες της Δάφνης Σταυρακάκη στην Ελβετία

Μπάσκετ
Νέες επιτυχίες για τις ομάδες της Δάφνης Σταυρακάκη στην Ελβετία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλη μία χρονιά επιτυχιών τελείωσε για τη Δάφνη Σταυρακάκη, η οποία μπαίνει δυναμικά στο μπασκετικό χάρτη της Ελβετίας, όπου διαμένει τα τελευταία τρία χρόνια. Η Ηρακλειώτισσα προπονήτρια συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και έφερε νέες επιτυχίες στα τμήματα υποδομών της BC Alte Kanti Aarau.

Κατά τη φετινή σεζόν είχε υπό την προπονητική της σκέπη την Κ15 (παγκορασίδες), την Κ20 (νεάνιδες) και τις γυναίκες 2 της ελβετικής ομάδας.   Με την τελευταία συμμετείχε στο Α’ τοπικό κατακτώντας τη 2η θέση. Πέρυσι η  BC Alte Kanti Aarau είχε κατακτήσει την 1η θέση, όμως φέτος αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο με νεανίδες και κορασίδες θέλοντας να δώσει τη δυνατότητα στα μικρά κορίτσια να αποκτήσουν εμπειρίες. Μάλιστα η τακτική αυτή έπιασε τόπο καθώς οι νεανίδες παρουσιάστηκαν δυνατές στην τελική φάση κατακτώντας μάλιστα το χάλκινο μετάλλιο. Στο πανελβετικό νεανίδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη το διήμερο 9-10 Ιουνίου η ομάδα της Δάφνης Σταυρακάκη κατάφερε να κοντράρει ισχυρές ομάδες κατακτώντας τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε τη διοργανώτρια Γενεύη, η οποία διαθέτει μια πάρα πολύ καλή ομάδα και η οποία τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα. Μοιραία γνώρισε την ήττα και κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό το Pully Λωζάνης.

Εκεί φάνηκε η εμπειρία που απέκτησαν οι νεαρές αθλήτριες μέσω της γυναικείας ομάδας. Πήραν τη νίκη και τελικά το μετάλλιο. Να σημειωθεί ότι πέρυσι στην αντίστοιχη διοργάνωση είχαν αποκλειστεί στη φάση των «8» καθώς στη νότια Ελβετία το μπασκετικό επίπεδο είναι σε ανώτερο επίπεδο σε σχέση με το γερμανόφωνο τμήμα της χώρας.  Όπως επισήμανε στο neakriti.gr η Δάφνη Σταυρακάκη, «εμείς στο Ααράου έχουμε δημιουργήσει έναν μπασκετικό πυρήνα και προσπαθούμε μέσα από σωστή δουλειά στις υποδομές να αναπτύξουμε το μπάσκετ στην περιοχή». Όπως όλα δείχνουν τα καταφέρνουν με τον καλύτερο τρόπο… 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News