Πρωταθλητές οι Γουόριορς στο ΝΒΑ  

Μπάσκετ
Πρωταθλητές οι Γουόριορς στο ΝΒΑ  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Γουόριορς διέλυσαν τους Καβαλίερς στο Κλίβελαντ με 108-85 και με 4-0 κατέκτησαν το τρίτο πρωτάθλημα την τελευταία τετραετία. MVP ο Ντουράντ.

Το τρίτο πρωτάθλημά τους την τελευταία τετραετία πανηγυρίζουν οι Γουόριορς που δημιουργούν τη δική τους δυναστεία στο ΝΒΑ.

Το Γκόλντεν Στέιτ δεν χαρίστηκε στους αποκαρδιωμένους Καβαλίερς και συντρίβοντάς τους με 108-85 στο Κλίβελαντ έφτασε στη «σκούπα» με 4-0. Πρόκειται για το ένατο sweep στην ιστορία των τελικών και πρώτο μετά από εκείνο των Σπερς απέναντι στους Καβαλίερς το 2007.

Η ομάδα του Στιβ Κερ είχε από την αρχή του αγώνα τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στους γηπεδούχους που έμοιαζαν να μην έχουν πίστη και ενέργεια για την επιστροφή από το -3. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά ξέφυγε από τον έλεγχο των «Καβς» και όλα είχαν κριθεί από πολύ νωρίς, με το κοινό να αποδοκιμάζει χλιαρά σε κάποιες περιστάσεις την παραδομένη ομάδα του Τάιρον Λου.

Ο Στεφ Κάρι με 37 πόντους (7/15 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 τάπες σε μόλις 39 λεπτά ήταν ο κορυφαίος για τους «πολεμιστές», ενώ τριπλ-νταμπλ έκανε ο Κέβιν Ντουράντ με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο KD ψηφίστηκε MVP των τελικών, όπως και πέρσι.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, που έχασε για έκτη φορά στους εννιά τελικούς της καριέρας του, είχε 23 πόντους (7/13 σουτ), 8 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 6 λάθη δίχως να έχει βοήθεια και πάλι από τους συμπαίκτες του.

Δωδεκάλεπτα: 25-34, 52-61, 65-86, 85-108.

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News