Μπάσκετ

«Κόκκινο πανί» στην Ισπανία ο Βασιλακόπουλος!

Οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος στον Πάου Γκασόλ, τον μετέτρεψαν αυτομάτως σε «κόκκινο πανί» στα ΜΜΕ της Ισπανίας!

 

Οι ατάκες πως "η Ισπανία είναι μία ομάδα που παρακμάζει. Ο (Πάου) Γκασόλ έχει συμπληρώσει τα ένσημα και τον αφήνουν και παίζει. Δεν είναι παίκτης ο (Πάου) Γκασόλ" έφεραν θύελλα αντιδράσεων.

 

Μία μέρα μετά ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Χόρχε Γκαρμπαχόσα τοποθετήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο για το θέμα. Μέσω της ιστοσελίδας της ισπανικής ομοσπονδίας. "Δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη σημασία σε όσα δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα σημαντικό λάθος κι έλλειψη σεβασμού", σημείωσε σε πρώτο χρόνο ο πρόεδρος της FEB για να προσθέσει πως "είμαι σίγουρος πως όταν ακούσει ξανά τι είπε, θα συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος. Το να ασκείς κριτική σε έναν παίκτη σαν τον Πάου Γκασόλ, έναν παίκτη τοπ επιπέδου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα σημαντικό λάθος".

 

Ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα εξήγησε μάλιστα πως "ο Πάου είναι 38 ετών, αλλά φροντίζει το κορμί του με εξαιρετικό τρόπο, κάθε χρόνο ανανεώνει το ραντεβού του με την εθνική ομάδα και είναι συνεχώς μαζί μας στα EuroBasket, τα Παγκόσμια Κύπελλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον κριτικάρει! Είμαστε συνεχώς στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων από το 1999. Οι ισπανικές ομάδες συμμετέχουν στις κορυφαίες διοργανώσεις... Πως γίνεται, λοιπόν, να μιλάμε για πτώση".

Σχόλια