Μπάσκετ

«Αντίο» στην ενεργό δράση από τον Δημήτρη Τσαλδάρη

Ο Δημήτρης Τσαλδάρης ανακοίνωσε την απόφαση του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφήνοντας τα παρκέ του μπάσκετ στα 38 του χρόνια, με τελευταίο «σταθμό» τη Δόξα Λευκάδας.

Ο πολύπειρος γκαρντ άρχισε την καριέρα του στον Άλιμο και εν συνεχεία έπαιξε σε Περιστέρι, Πανελλήνιο, Άρη, Κολοσσό, Κηφισιά και ΚΑΟΔ, ενώ είχε πετυχημένη παρουσία και στην Ιταλία με Νάπολι, Μοντεγκρανάρο, Σάσαρι και Μπιέλα. Επίσης φόρεσε τη φανέλα της εθνικής το 2008 και το 2009, δίχως όμως να λάβει μέρος μαζί της σε κάποια μεγάλη διοργάνωση.

Η γραπτή του δήλωση για το «αντίο» του: «Το ραντεβού με τη μοίρα, που πάντα φαινόταν τόσο μακριά, έφτασε. Το παιχνίδι του Σάββατου θα είναι το τελευταίο μου σαν αθλητής. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, έμαθα και κέρδισα πολλά, έκανα φιλίες, έχτισα χαρακτήρα και ηθικές αξίες. Έμαθα να διαχειρίζομαι καταστάσεις, νίκες, επιτυχίες αλλά και αποτυχίες που πάντα με έκαναν σκληρότερο και σοφότερο.

Μπορώ σήμερα, να κοιτάξω τον εαυτό μου στο καθρέπτη και να του πω ότι τήρησα στο έπακρο την υπόσχεση που είχα δώσει, όταν ξεκινούσαν όλα. Να προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνομαι και να γίνω ο καλύτερος που θα μπορούσα να γίνω.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίχτες, προπονητές και διοικήσεις, σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα.  Τον επί χρόνια εκπρόσωπο μου για την συνεργασία που είχαμε.

Πάνω από όλα, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, που με ενθάρρυνε και μου έδειξε το δρόμο».

Σχόλια