Μπάσκετ

Στο 1 εκ. ευρώ το κόστος του Final 4 και το αναλαμβάνει η ΑΕΚ

Το κόστος του Final 4 του μπάσκετ ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ και το κόστος θα το αναλάβει η ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο Πατρίκ Κομνηνός. «Το κόστος αυτή τη στιγμή είναι δυναμικό, γιατί είμαστε σε διαδικασία προσφορών. Το μεγαλύτερο κόστος το αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει αναλάβει να αποπληρώσει ένα δικαίωμα διοργάνωσης και παράλληλα να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Εκεί η βοήθεια της πολιτείας και της ΕΟΚ είναι δεδομένες. Το συνολικό κόστος θα πλησιάζει στο ένα εκατομμύριο. Πολλά περισσότερα μπορούμε να πούμε απολογιστικά», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Basketball Champions League.

Για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και την πιθανότητα σύνδεσης BCL και Ευρωλίγκας: «Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία μακράς συζήτησης για το θέμα με την Ευρωλίγκα, γιατί το θέμα είναι το Final 4 του BCL. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις διοργανώσεις και αυτό δεν είναι το ιδεατό μοντέλο. Εμείς παρέχουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο και ελπίζουμε αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα ιδεατό τοπίο».

Για τα στοιχεία ανοδικής πορείας της διοργάνωσης: «Είναι ικανοποιητικά, αλλά δεν μιλάμε για σπριντ, αλλά για μαραθώνιο. Είμαστε μόνο δύο χρόνια εδώ και είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει, αλλά έχουμε πολύ χρόνο. Πέρσι το Final 4 της Τενερίφης ήταν πετυχημένο και περιμένουμε φέτος ένα ακόμη καλύτερο Final 4. Δεν νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, είμαστε ακόμη στην αρχή και θέλουμε η διοργάνωση να μεγαλώνει στην εκτίμηση των φιλάθλων και στην αγορά. Το τοπίο στο μπάσκετ δεν βοηθά, το άθλημα παίζεται από εκατοντάδες κλαμπ σε όλη την Ευρώπη».

Σχόλια