Μπάσκετ

Στο 1 εκ. ευρώ το κόστος του Final 4 και το αναλαμβάνει η ΑΕΚ

Το κόστος του Final 4 του μπάσκετ ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ και το κόστος θα το αναλάβει η ΑΕΚ, όπως αποκάλυψε ο Πατρίκ Κομνηνός. «Το κόστος αυτή τη στιγμή είναι δυναμικό, γιατί είμαστε σε διαδικασία προσφορών. Το μεγαλύτερο κόστος το αναλαμβάνει η ΚΑΕ ΑΕΚ, που έχει αναλάβει να αποπληρώσει ένα δικαίωμα διοργάνωσης και παράλληλα να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ. Εκεί η βοήθεια της πολιτείας και της ΕΟΚ είναι δεδομένες. Το συνολικό κόστος θα πλησιάζει στο ένα εκατομμύριο. Πολλά περισσότερα μπορούμε να πούμε απολογιστικά», είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Basketball Champions League.

Για τις σχέσεις με την Ευρωλίγκα και την πιθανότητα σύνδεσης BCL και Ευρωλίγκας: «Δεν θέλουμε να μπούμε σε διαδικασία μακράς συζήτησης για το θέμα με την Ευρωλίγκα, γιατί το θέμα είναι το Final 4 του BCL. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις διοργανώσεις και αυτό δεν είναι το ιδεατό μοντέλο. Εμείς παρέχουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο και ελπίζουμε αυτή η προσέγγιση θα μας επιτρέψει να ανοίξουμε τη συζήτηση για ένα ιδεατό τοπίο».

Για τα στοιχεία ανοδικής πορείας της διοργάνωσης: «Είναι ικανοποιητικά, αλλά δεν μιλάμε για σπριντ, αλλά για μαραθώνιο. Είμαστε μόνο δύο χρόνια εδώ και είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε πετύχει, αλλά έχουμε πολύ χρόνο. Πέρσι το Final 4 της Τενερίφης ήταν πετυχημένο και περιμένουμε φέτος ένα ακόμη καλύτερο Final 4. Δεν νιώθουμε ότι έχουμε πετύχει κάτι, είμαστε ακόμη στην αρχή και θέλουμε η διοργάνωση να μεγαλώνει στην εκτίμηση των φιλάθλων και στην αγορά. Το τοπίο στο μπάσκετ δεν βοηθά, το άθλημα παίζεται από εκατοντάδες κλαμπ σε όλη την Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια