Μπάσκετ

Η FIBA επιμένει στο καλεντάρι με «παράθυρα»

Δεν αποδέχεται τους όρους της Ευρωλίγκας η Παγκόσμια Ομοσπονδία

Πλήρης συμφωνία από την εκτελεστική επιτροπή της FIBA ώστε να παραμείνει το καλεντάρι των εθνικών ομάδων ως έχει. Ο κόσμος μέσω και των «παράθυρων» των εθνικών ομάδων για τους αγώνες των προκριματικών του Παγκόσμιου Κυπέλλου δείχνει να αγκαλιάζει αυτή την προσπάθεια.

Τα παιχνίδια για τα «παράθυρα» της FIBA τελέστηκαν με πλήρης επιτυχία και βάση αυτών συνεδρίασαν στην εκτελεστική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αποφάσισαν την διατήρηση του ημερολογίου ως έχει με ομόφωνη απόφαση.

Αυτό σημαίνει πως οι όροι της Ευρωλίγκας περί συγχώνευσης των «παραθύρων» σε ένα διάστημα μεταξύ Ιουλίου-Σεπτεμβρίου κάθε καλοκαίρι δεν γίνονται αποδεκτοί και η παγκόσμια ομοσπονδία εμμένει στη διεξαγωγή αγώνων των εθνικών ομάδων και μέσα στη διάρκεια της σεζόν, μετά την επιτυχία των αγώνων του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η εκτελεστική επιτροπή έλαβε μια εις βάθος παρουσίαση για τα δύο πρώτα Παράθυρα, τα οποία ήταν απολύτως επιτυχημένα με ρεκόρ συμμετοχής σε ολόκληρο τον κόσμο τον κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου.
Ο συνολικός αριθμός των θεατών στα παιχνίδια που διεξήχθησαν παγκοσμίως ξεπέρασε τις 300.000 σε κάθε Παράθυρο, με τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού τομέα να καταγράφουν το Φεβρουάριο 80% μέσο όρο πληρότητας στα γήπεδα. Περισσότεροι από 600 εκατομμύρια άνθρωποι έγιναν reach μέσω των ψηφιακών καναλιών της FIBA από το Νοέμβριο, επιβεβαιώνοντας το υψηλό ενδιαφέρον που έχουν οι φίλαθλοι για τα προκριματικά.
Συζητήθηκαν επίσης πεδία ανάπτυξης ενώπιον της διεξαγωγής του τρίτου Παραθυρού που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο που θα ολοκληρώσει και τον πρώτο Γύρο των Παραθύρων.
Η εκτελεστική επιτροπή επιβεβαίωσε ομόφωνα ότι η FIBA πρέπει να διατηρήσει ένα παγκόσμιο ημερολόγιο που περιλαμβάνει την τακτική παρουσία των Εθνικών Ομάδων καθ'όλη τη διάρκεια του έτους”.

Σχόλια