Κρητικό ντέρμπι ΑΣΚΑ Ηράκλειο-Αετοί Κρήτης σήμερα στην Αλικαρνασσό

Μπάσκετ
Κρητικό ντέρμπι ΑΣΚΑ Ηράκλειο-Αετοί Κρήτης σήμερα στην Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το δεξί θέλει να μπει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο

Η ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο που έφερε κάτι που έλειπε από το μπασκετικό Ηράκλειο, ο ΑΣΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ υποδέχεται σήμερα (16.00) στην δική της πρεμιέρα στο φετινό πρωτάθλημα την ομάδα από τα Χανιά, τους Αετούς Κρήτης, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του νέου πρωταθλήματος (είχε ρεπό στην 1η). Με αφορμή αυτή τη νέα αρχή μίλησε στη "Ν.Κ." ο Μανόλης Στυλιανακάκης που με την εμπειρία του σχολίασε το πρώτο παιχνίδι και όχι μόνο...

"Αύριο (σ.σ. σήμερα) παίζουμε με μια από τις παλαιότερες ομάδες του πρωταθλήματος, τους Αετούς Κρήτης από τα Χανιά η οποία συμμετέχει στις διοργανώσεις της ΟΣΕΚΑ (πρώην ΟΣΕΚΚ) από το 1996!. Προσωπικά έχω έναν επιπλέον λόγο να αισθάνομαι λίγο περίεργα, εφόσον ξεκίνησα το μπάσκετ στους Αετούς , και ήμουν αθλητής τους για μια 10ετία! Επιπλέον, πάντα ένας αγώνας με την χανιώτικη ομάδα έχει “φιλικό” χαρακτήρα , μιας και είναι η ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει πάρα πολλές φορές σε φιλικά παιχνίδια, και υπάρχει άψογο κλίμα συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα" μας είπε αρχικά και συνέχισε με τους στόχους του ΑΣΚΑ Ηράκλειο...

"Σαν ομάδα κοιτάμε ψηλά αλλά έχουμε και αυτογνωσία. Τα βήματά μας προσπαθούμε να είναι σταθερά και πάντα ανοδικά. Το επίπεδο του νοτίου ομίλου είναι αρκετά υψηλό, εμείς ακόμα θεωρούμαστε η πιο άπειρη ομάδα  αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε ειναι οτι θα παρουσιαστούμε βελτιωμένοι σε σύγκριση με την πρώτη χρονιά και ανταγωνιστικότεροι.

Αυτό που θέλουμε είναι να μάθουμε να παίζουμε σωστό και όμορφο μπάσκετ και πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο αλλά χρειάζεται υπομονή. Υπάρχει αφοσίωση και συνέπεια στις προπονήσεις, μεγάλη όρεξη από όλους". Ακόμα,  ο Στυλιανακάκης αναφέρθηκε και στη νοοτροπία που έχει περάσει ο κόουτς: "Ο προπονητής μας , Μάξιμος Χατζηδάκης προσπαθεί να περάσει τη νοοτροπία “μαχητή” στην ομάδα, να δίνουμε το 100% ο καθένας μας είτε το παιχνίδι βρίσκεται στον πόντο είτε έχει κριθεί.. Αγωνιστικός στόχος λοιπόν είναι να κοιτάξουμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους, και στο τέλος της χρονιάς να τερματίσουμε όσο το δυνατόν σε υψηλότερη θέση."

Τέλος, δε θα μπορούσε παρά να ζητήσει και τη στήριξη του κόσμου: "Επιπλέον, το μεγάλο στοίχημα είναι να συνεχίσουμε να έχουμε τη στήριξη του κόσμου της πόλης. Στην πρώτη μας σεζόν καταφέραμε να έχουμε πολύ κόσμο στο γήπεδο, φέτος όμως θέλουμε περισσότερο!

Γενικά , ο κύριος στόχος της ομάδας μας παραμένει η άθληση των ατόμων με αναπηρία , καθώς και η σωστή ενημέρωση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αναπηρία. Και αυτό θα το καταφέρουμε μέσω του μπάσκετ."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News