Σκουρτόπουλος: «Το σημαντικό είναι ότι κάναμε το 3 στα 3»

Μπάσκετ
Σκουρτόπουλος: «Το σημαντικό είναι ότι κάναμε το 3 στα 3»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα είμαστε καλύτεροι την Κυριακή», είπε από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαυροειδής

 Στη σημαντικό της νίκης επί της Εσθονίας στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου, ενώ επισήμανε ότι οι διεθνείς πρέπει να δουλέψουν περισσότερο ενόψει και του αγώνα με τη Μ. Βρετανία την προσεχή Κυριακή.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για μας, απέναντι σε έναν αντίπαλο ιδιαίτερο, που παίζει με χαμηλά σχήματα και πολλά μακρινά σουτ. Δουλέψαμε γι’ αυτό αλλά δεν είχαμε τη συγκέντρωση για να κάνουμε αυτά που ζητήσαμε, ειδικά στο πρώτο και το τέταρτο δεκάλεπτο. Καταλαβαίνω τους παίκτες, δεν είναι εύκολο να ξεχάσεις πώς παίζεις στο κλαμπ σου και να κάνεις κάτι διαφορετικό. Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι κάναμε το 3/3, έχουμε ένα ακόμη σημαντικό ματς την Κυριακή. Πρέπει να δουλέψουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα, στην επικοινωνία, τα ριμπάουντ και την άμυνα. Βάλαμε 85 πόντους, αλλά αυτό δεν είναι σημείο αναφοράς. Νομίζω πως δουλεύοντας και συζητώντας με τα παιδιά θα βρούμε τη λύση. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να παίζουμε δυνατά και να το απολαμβάνουμε».

Από τους διεθνείς μίλησε ο Δημήτρης Μαυροειδής επισημαίνοντας: «Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που δεν μας ταιριάζει. Πήραμε τη νίκη, αλλά δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Ειδικά στην άμυνα δεν είχαμε συγκέντρωση και δεχτήκαμε πολλά μακρινά σουτ. Στη συνέχεια χωρίς να παίξουμε ιδιαίτερα καλά πήραμε μια διαφορά και κρατήσαμε τη νίκη. Δεν έχουμε την ομοιογένεια που θα θέλαμε, αλλά ελπίζουμε στο επόμενο ματς να είμαστε καλύτεροι, να κερδίσουμε και να περάσουμε στον επόμενο γύρο. Κοιτάζουμε τη συνέχεια».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εσθονίας, Τιτ Σοκ είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας. Δεχτήκαμε πολλά καλάθια στην αρχή και πολλούς πόντους από ανόητα λάθη μας. Η ελληνική ομάδα είχε περισσότερες βολές και πολλές έξτρα επιθέσεις και δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τους πόντους από τα μακρινά μας σουτ. Πιστεύω πως η Ελλάδα, ειδικά αν έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους για το επόμενο παράθυρο, θα είναι πρώτη στον όμιλο. Από εκεί και πέρα θα γίνει μάχη για τις άλλες θέσεις της πρόκρισης. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε».

Τέλος ο Μάρτιν Παασόγια τόνισε: «Πιστεύω πως μπήκαμε δυνατά στο παιχνίδι, ήμασταν μέσα στο ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια δεχτήκαμε πολλά καλάθια μέσα στη ρακέτα και κάναμε πολλά λάθη. Στο τρίτο δεκάλεπτο μείναμε πολύ πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε αλλά ήταν δύσκολο να το κάνουμε με τόσο μεγάλη διαφορά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News